Комисията по заетост към Областен съвет за развитие проведе заседание,

...
Комисията по заетост към Областен съвет за развитие проведе заседание,
Коментари Харесай

158 добрички фирми участваха в анкетно проучване за потребностите им от работна сила

Комисията по претовареност към Областен съвет за развиване организира съвещание, на които бяха показани систематизирани данни от второто за годината изследване за потребностите на работодателите от работна мощ. Заседанието бе управлявано от заместник-областният шеф Атанас Дучев, а резултатите от анкетното допитване, осъществено в интервала м. септември 2022 година доникъде на м. октомври 2022 година показа пред членовете на Комисията Атанас Йорданов от Дирекция „ Бюро по труда “ – Добрич.

Припомняме, че анкетното изследване се прави два пъти годишно. То се организира измежду компании, посочени в представителна извадка от Агенция по заетостта, която за горепосочения интервал наброяваше 215 компании.

А. Йорданов уточни, че анкетите са попълнили 158 от компаниите и означи, че Дирекция „ Бюро по труда “ в Добрич е постигнала най-висока успеваемост в страната.

Анализът на данните демонстрира, че над 90 на 100 от компаниите са с личен състав до 9 наети лица – микропредприятия, 8.5 % са компании с наети от 10 до 49 души и единствено 1.4 % са междинните предприятия. Проучването демонстрира, че 85.1 на 100 от интервюираните предприятия не имат намерение да наемат личен състав в идващите 6 месеца, едвам 11.1 % са декларирали, че може да наемат хора, а близо 3.8 на 100 даже са декларирали, че ще освобождават личен състав.
Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР