Комисията по външните работи при Камарата на представителите на САЩ

...
Комисията по външните работи при Камарата на представителите на САЩ
Коментари Харесай

Конгресът на САЩ разследва решението на Тръмп да спре финансирането на СЗО

Комисията по външните работи при Камарата на представителите на Съединени американски щати стартира през днешния ден следствие на решението на президента Доналд Тръмп да блокира паричните вноски на Съединени американски щати за Световната здравна организация и даде на Държавния департамент едноседмичен период да даде информация за решението в миг, когато светът се бори против епидемията от ковид, съобщи Ройтерс.

Конгресменът демократ Елиът Енгъл, който е ръководител на комисията, сподели, че здравната организация на Организация на обединените нации не е съвършена и че той би подкрепил промени в СЗО. " Но, несъмнено, прекъсването на парите за СЗО тъкмо когато светът е изправен пред нещастието на Covid-19 не е отговор ", уточни конгресменът в писмо само че държавния секретар Майк Помпейо, оповестява БНР.

В писмото си Енгъл желае Държавният департамент да съобщи 11 комплекта от документи, свързани с решението за прекъсването на парите, не по-късно от 17 часа на 4 май. Ако това не стане, Енгъл сподели, че комисията ще обмисли други ограничения, с които разполага. Негов представител отхвърли детайлности. Като началник на комисия, Енгъл има компетенции да издава призовки към федерални организации, отбелязва Ройтерс.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР