Комисията по ценните книжа и борсите (SEC) на САЩ обяви,

...
Комисията по ценните книжа и борсите (SEC) на САЩ обяви,
Коментари Харесай

Съдят Илън Мъск за измама

Комисията по скъпите бумаги и тържищата (SEC) на Съединени американски щати разгласи, че Илън Мъск, изпълнителен шеф на ”Тесла ”, е подвел обществото със известието си в ”Туитър ” на 7 август, че обмисля да направи компанията частна с цена на акцията от 420 $, оповестяват локални медии.
Комисията отбелязва, че известието на Мъск няма фактологична база, не е тествано и не е истина, че акционерите единствено би трябвало да гласоподават, с цел да създадат " Тесла " частна компания. Комисията предлага да се забрани на Мъск да заема позиция на шеф на обществена компания в бъдеще.

Според SEC Мъск е изправен пред обвинявания в машинация, защото позицията е довела до комплициране на пазара, където цената и акциите на " Тесла " са били повлияни за къс интервал.

Предприемачът назова правосъдния иск на комисията против него " непростим " и се отбрани, че постоянно е работил " в най-хубавия интерес на истината, прозрачността и вложителите ".

" Неоправданите дейности на SEC ме оставят надълбоко тъжен и отчаян. Винаги съм предприемал дейности в най-хубавия интерес на истината, прозрачността и вложителите. Честността е най-важната полезност в живота ми ", означи Мъск.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР