Комисията по ценни книжа и борси (SEC) е подала иск

...
Комисията по ценни книжа и борси (SEC) е подала иск
Коментари Харесай

SEC обвини Илон Мъск в измама


Комисията по скъпи бумаги и тържища (SEC) е подала иск против президентът на Tesla Илон Мъск, като желае отстраняването му от ръководството на обществени компании, включително и такива, основано от Tesla, поради машинация на вложители.

SEC, съгласно известието на уеб страницата на Комисията упреква Мъск в изявления от август в серия от туити, които са съдържали лъжлива информация за скорошно назад изкупуване на акции от компанията. Комисията желае възбрана за Мъск да заема длъжността управител или шеф в обществена компания.

Искът в съда е бил подаден от Комисията след решението на Мъск и юристите му за отвод от извънсъдебно споразумяване на разногласието, оповестява The Wall Street Journal. Условията на съглашението към този момент са били утвърдени от комисията и за четвъртък се е възнамерявало издание на прессъобщение. Юристите на Tesla обаче са изтеглили единодушието си за съглашение и Комисията е решила да подаде правосъден иск.
Дейността на Tesla е тясно обвързвана с името на създателя и ръководител на компанията, която на пазара има имидж на идеалист, само че и на модернист. При вечерната търговия акциите на компанията паднаха съвсем с 10 %, означават непознатите издания.

Самият Илон Мъск дефинира желае като голословен. Според него дейностите на Комисията са го „ разочаровали надълбоко “. Илон Мъск написа на 7 август в микроблога си в Twitter, че счита да изкупи назад Tesla по цена от 420 $ за акция, т.е. с 20% награда, посредством заемни средства. Освен това той добави, че „ финансирането е обезпечено “.

В обръщението на Илон Мъск към чиновниците на компанията се споделя, че с прехвърлянето на Tesla в частни ръце ще се избегнат „ флуктуациите в цените на акциите “, а също по този начин „ ще се сведат до нула “ тласъците в играта за понижаване на цената на акциите “.

17 дни по-късно изказване Мъск се отхвърли от проектите да направи компанията частна.

По данни на Комисията, създателят на Tesla не е обсъждал договорката с евентуални вложители и не е имал поддръжка за финансиране.
След туитите на Мъск акциите на компанията се усилиха с над 10 %, само че поради спада по-късно, редица вложители са понесли огромни загуби.
Според законодателството на Съединени американски щати, фирмите и топ мениджърите нямат право да дават недостоверна информация във връзка с огромни корпоративни събития.
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР