Комисията по ценни книжа и борси на САЩ одобри първите

...
Комисията по ценни книжа и борси на САЩ одобри първите
Коментари Харесай

SEC одобрява първите спот биткойн ETF в подкрепа на крипто защитниците

Комисията по скъпи бумаги и тържища на Съединени американски щати утвърди първите спот биткойн борсово търгувани фондове в повратен миг, за който запалянковците на криптовалутите залагат, че ще притегли нови вложители на дребно и институционални вложители в пазар.

Върховният американски регулатор на скъпи бумаги даде позволение в сряда на спонсори на ETF, вариращи от одобрени играчи като BlackRock, Invesco и Fidelity до цифрово фокусирани новодошли, в това число Grayscale и Ark Invest.

Първите фондове — които имат активи като взаимни фондове, само че търгуват на тържища като акции и се употребяват със особено данъчно отнасяне в Съединени американски щати — се чака да стартират да търгуват незабавно в четвъртък сутринта.

Одобрението идва след месеци на очакване и горчива правосъдна борба. Той също по този начин лимитира дивите 24 часа, в които хакери за малко превзеха контрола върху акаунта на SEC в уеб страницата на обществените медии X и погрешно твърдяха, че приложенията към този момент са били утвърдени, което провокира внезапни съмнения в...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР