Комисията по стандартите и привилегиите (етичната комисия на Камарата на

...
Комисията по стандартите и привилегиите (етичната комисия на Камарата на
Коментари Харесай

Докладът за „Партигейт“: Борис Джонсън е подвел умишлено британския парламент

Комисията по стандартите и привилегиите (етичната комисия на Камарата на общините) публикува съкрушителен отчет, в който показва, че дейностите на Джонсън, както и реакцията му във връзка с проверяващия орган, съставляват толкоз жестоко нарушаване на разпоредбите, че се постанова той да бъде отстранен от Народното събрание за 90 дни.

 

Препоръката значително е чисто алегорична, тъй като в петък Джонсън се ядоса и се отхвърли от депутатското си място, откакто бе осведомен за заключенията от следствието.

 

58-годишният политик назова комисията " подигравка на съд, тръгнал на лов за вещици ".

Повечето участници от седемчленната комисия са съпартийци на Джонсън, отбелязва АП. Докладът е следващият епизод от абсурда, станал прочут като " Партигейт ". Той избухна, откакто английски медии разкриха, че сред 2020 и 2021 година хора от екипа на Джонсън са организирали празненства макар рестриктивните мерки, наложени поради коронавирус пандемията.

 

Сега всички депутати Камарата на общините ще обсъдят отчета и ще преценяват дали са съгласни с констатациите на комисията и с препоръчаните санкции.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР