Комисията по символика е внесла пет предложения за удостояване на

...
Комисията по символика е внесла пет предложения за удостояване на
Коментари Харесай

Предлагат петима за почетни граждани на Сливен

Комисията по символика е внесла пет оферти за почитане на изявени персони от града под Сините камъни със званието „ Почетен жител на Сливен “, разгласи през днешния ден ръководителят на локалния парламент Димитър Митев.

Заседанието на Общинският съвет е на следващия ден, на което ще бъдат гласувани предложенията.
Номинации от инициативни комитети, които дават отговор на всички критерии и правила на комисията получават:

Янко Братанов – европейски първенец като спортист, шести на Олимпийски игри, с особени заслуги в треньорската активност, където основава плеяда от международни и азиатски

Янко Братанов – европейски първенец като спортист, шести на Олимпийски игри, с особени заслуги в треньорската активност, където основава плеяда от международни и азиатски първенци на Катар и Бахрейн. Известен е с дарителската си активност, както и като художник и колекционер на картини от български и международни създатели.

Пламен Братойчев – играч и треньор по повдигане на тежести. Притежава богата спортна визитка като играч – международен и европейски медалист, пети на Олимпийски игри. Като треньор неговите състезатели са непроменяемо на почетната стълбичка на най-големите международни, европейски и национални конгреси. Под наставничеството му Божидар Андреев е първенец на младежката Олимпиада и бронзов медалист на тазгодишните Игри в Париж.

Атанас Иванов – дълготраен играч и треньор. В стогодишната история на леката атлетика в Сливен той е треньорът, който е построил най-вече спортисти, спечелили медали и класирани на най- огромните международни спортни конгреси по лека атлетика навън и закрито.

Никола Николов – бележит дълготраен треньор. Той има извънреден принос и заслуги за развиването на футбола в града ни, съдействал за популяризирането на името на Сливен в България със своята дългогодишна професионална активност като футболист и треньор, както и със своята публично потребна активност.

Проф. доктор на изкуствознанието Стефан Хърков - един от дребното музиколози в Сливен, който от години изследва музикалната история на града, сливенските композитори, хорове и музикални сформира.

В дневния ред на утрешното съвещание на Общински съвет Сливен са включени общо 70 оферти, от тях четири са спомагателни, касаещи разпоредителни покупко-продажби с общинска благосъстоятелност.

Общинските съветници ще гласоподават прекачване на финансови средства по обособени бюджетни пера. Това се постанова поради разноски за създаване на улично осветяване, реорганизация, поправки и поддръжка на част от уличната мрежа в Сливен, отделяне на налична архитектурна среда в образователни заведения и други

Ще бъде гласувана и програмата на Община Сливен за празника на града – Димитровден, както и предлагането за нов шеф на „ Общинска защита и СОТ – Сливен “. След извършен конкурс, мястото за шеф завоюва общинският консултант Антоний Андонов, чиято кандидатура следва да бъде гласувана.е.

Сред предложенията за гласоподаване попадат още актуализиране на общинската транспортна скица, наложителни поправки на кабинети в постройката на „ ДКЦ 1 – Сливен “ със лични средства и закупуване на нова техника в Денталния център. Други оферти касаят доклад за осъществяване на решенията на Общинския съвет през първото шестмесечие на т.г., както и на отразените като неизпълнени в предходния доклад.

На гласоподаване предстои и протоколът от последното съвещание на Управителния съвет на Общински фонд „ Култура “ през септември т.г. На него бяха прегледани плановите оферти за втората за тази година сесия на Фонда.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР