Комисията по разузнаването към Камарата на представителите в Конгреса на

...
Комисията по разузнаването към Камарата на представителите в Конгреса на
Коментари Харесай

Не откриха доказателства за връзка между Москва и кампанията на Тръмп

Комисията по разузнаването към Камарата на представителите в Конгреса на Съединени американски щати разгласи, че е завършила следствието за хипотетичната съветска интервенция в президентските избори в Съединени американски щати през 2016 година и че не е разкрила доказателства за съглашателство сред предизборния екип на Тръмп и Москва, съобщи „ Ройтерс “.

Това умозаключение бе подписано единствено представителите на Републиканската партия в комисията, които се съгласиха, че Русия е пробвала да повлияе на изборите посредством разпространяването на агитация и подправени вести в обществените мрежи, само че отхвърлиха изказванията на американското разузнаване, че Москва е подкрепила акцията на Тръмп против Хилъри Клинтън.

Водещият представител на Демократическата партия в комисията за разузнаването в Камарата на представителите на Съединени американски щати Адам Шиф се изрече срещу заключението на републиканците и съобщи, че то съставлява опит за прибързано прекъсване на следствието.

„ Въпреки че множеството членове на нашата комисия демонстрират от много време, че са подложени на огромен напън, с цел да спрат следствието, това е следващото трагично достижение на този Конгрес и образец за следващата капитулация пред изпълнителната власт “, съобщи Шиф.

Американският президент Доналд Тръмп разяснява заключението на комисията, като написа в Twitter с огромни букви, че комисията не е намерила никакви доказателства за споразумение сред неговия екип и Русия след 14-месечно „ задълбочено следствие “.

THE HOUSE INTELLIGENCE COMMITTEE HAS, AFTER A 14 MONTH LONG IN-DEPTH INVESTIGATION, FOUND NO EVIDENCE OF COLLUSION OR COORDINATION BETWEEN THE TRUMP CAMPAIGN AND RUSSIA TO INFLUENCE THE 2016 PRESIDENTIAL ELECTION.

— Donald J. Trump (@realDonaldTrump) March 13, 2018

Въпреки това, изказването на републиканците идва в миг, в който следствието на специфичният прокурор Робърт Мюлер набира инерция. Миналата седмица някогашният политически консултант на Тръмп Сам Нънбърг прекара шест часа пред образуваното от Мюлер „ огромно жури “, до момента в който някогашният началник на предизборния екип на американския президент Пол Манафорт не се призна за отговорен по обвинявания за в скрит план против Съединени американски щати и пране на пари.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР