Комисията по правни въпроси в Европейския парламент отказа да свали

...
Комисията по правни въпроси в Европейския парламент отказа да свали
Коментари Харесай

Правната комисия в ЕП отказа да свали имунитета на Елена Йончева

Комисията по правни въпроси в Европейския парламент отхвърли да смъкна имунитета на евродепутатката от Прогресивния алианс на социалистите и демократите Елена Йончева, предава БНР. Очаква се решението да бъде гласувано в пленарна зала сред 14 и 17 февруари.
 
Сред причините, които членовете на комисията показват за решението си, е изказванието на Йончева, че правната процедура против нея цели да навреди на политическата ѝ активност, както и на активността ѝ на евродепутат.
"Елена Йончева е член на комисията по цивилен свободи, правораздаване и вътрешни работи, където постоянно взема думата против политиците на власт в страната си и подлага на критика неналичието на деяние против корупцията по високите етажи на властта ", показват евродепутатите и допълват, че процедурата против нея е почнала след сигнал на двама депутати, които са нейни политически съперници.
Българската прокуратура изпрати настояването до Европарламента за събаряне на имунитета на Йончева през 2019 година поради обвиняване в пране на пари от банкрутиралата КТБ.
 
 
 
 
 
 
 
Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР