Комисията по отбрана ще изслуша министър Красимир Каракачанов по въпросите

...
Комисията по отбрана ще изслуша министър Красимир Каракачанов по въпросите
Коментари Харесай

Комисията по отбрана ще изслуша министър Красимир Каракачанов по въпросите за храненето на военнослужещите

Комисията по защита ще изслуша министър Красимир Каракачанов по въпросите за храненето на военнослужещите. Заседанието ще се организира от 14.30 ч. в зала 232 на Народното събрание на пл. "Княз Александър I ".

Медийно следствие сподели, че в продължение на три години военните се хранят без социална поръчка за доставка на артикули и питиета. Парите, изхарчени за храна на армията, са близо 31 млн. лева В сряда Народното събрание отхвърли предлагането на „ Воля “ министърът на защитата Красимир Каракачанов да бъде изслушан за публичните поръчки за храна на армията.

След това ръководителят на Комисията по защита ген. Константин Попов разгласи, че министърът ще бъде изслушан по време на съвещанието на комисията.

„ Ако не бъдат задоволени, този въпрос може да бъде подложен идната седмица в Народното събрание “, съобщи ген. Попов. Ден по-рано от Българска социалистическа партия също разясниха тематиката - Атанас Зафиров от Българска социалистическа партия попита министър Красимир Каракачанов кои са тарикатите, които са се пробвали да откраднат 31 млн. лева от армията за храненето на военнослужещите.

На вниманието на членовете на комисията се слагат промени в Закона за прекосяването през и пребиваването на територията на Република България на съюзнически и на непознати въоръжени сили, който ще бъде прегледан на второ четене. Като част от промените се предлага да влезе в действие опцията за издаване на български персонални документи с електронна идентификация, които са част от новото потомство документи от 1 януари 2020 година

Основната част от промените са свързани с въвеждането на документ – карта на чиновник в конструкция на НАТО и на подвластно лице на подобен чиновник.

Дневният ред планува още на закрито съвещание да се показа на информация по отношение на осъществяване на разходната част на бюджета на Министерството на защитата за 2018 година по съществени посоки и планове, осъществени икономии и проекти за асимилиране до края на годината.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР