Комисията по отбрана към Камарата на общините в британския парламент

...
Комисията по отбрана към Камарата на общините в британския парламент
Коментари Харесай

Великобритания зове НАТО да отговори на Русия

Комисията по защита към Камарата на общините в английския парламент упрекна Русия за фактическо обезсилване на Договора за ракетите със междинен и дребен обхват, заяви Би Би Си.

Според Комисията договорът няма да бъде изпълнен, поради отхвърли на съветските управляващи да извършва заложените условия. Докладът приканва НАТО да отговори на съветските дейности, по отношение на целите на страните от групата.

Англия счита, че пред Организация на обединените нации би трябвало да се показват доказателства, за това, че Русия се е върнала към потреблението на ракети, нарушаващи контракта. През предходната година президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп разгласи, че изтегля страната си от контракта, поради неговото неспазване от страна на Русия.

Русия отговори с реципрочни дейности.

„ Ние и всички членове на Алианса би трябвало да разгледаме последствията от разполагането на съветски ракети за да бъдат опасност за Западна Европа. Те могат да накърнят връзката сред Съединени американски щати и другите членове на съюза при положение на рецесия “, съобщи ръководителят на Комисията по защита Джулиан Луис.

Според английски специалисти нарушаването на контракта подхожда на съветската военна теория. Смята се, че даже при сключването на нови контракти, Русия мъчно би ги спазвала, в случай че не бъде прибавен непоколебим надзор.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР