Комисията по конституционни въпроси започна обсъждане на проекта за промени

...
Комисията по конституционни въпроси започна обсъждане на проекта за промени
Коментари Харесай

Започна обсъждането на промените в конституцията

Комисията по конституционни въпроси стартира разискване на плана за промени в главния закон на страната. Те бяха импортирани в края на юли с подписите на 166 народни представители от ГЕРБ-СДС, " Продължаваме промяната " - " Демократична България " и Движение за права и свободи.   

Заседанието се организира в зала Изток на Народното събрание. То се ръководи от шефа на комисията Радомир Чолаков от ГЕРБ. Общо тя наброява 9 народни представители.

Очаква се планът за промени да бъде гласуван в зала в петък на 6 октомври. Пак тогава се чака и мнението на Венецианската комисия. Техните забележки, в случай че има такива, ще бъдат взети след първото четене. На първо гласоподаване измененията се одобряват по принцип и в целокупност.  Смята се за признат с гласовете на 2/3 от народните представители. На второ е текст по текст. Третото е на законопроекта в целокупност.

За да мине планът по бърза процедура той би трябвало да бъде подсилен от 180 народни представители. В противоположен случай гласуването се отсрочва за най-малко след два месеца.  
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР