Комисията по хазарта е таксувала по различен начин държавния Български

...
Комисията по хазарта е таксувала по различен начин държавния Български
Коментари Харесай

Законни игри с хазарта? Комисията таксувала по-малко частните лотарии

Комисията по хазарта е таксувала по друг метод държавния Български състезателен тотализатори и частните оператори. Това е ощетило бюджета с 210 милиона лв., стана ясно след инспекция на Агенцията за държавна финансова ревизия.
Проверката на Комисията по
хазарта и таксите, които тя събира, е била разпоредена от финансовия министър Владислав Горанов декември предходната година.

Дали дейностите на Комисията по
хазарта са били съгласно закона, занапред ще излиза наяве. Към този миг обаче обстоятелствата сочат, че комисията е събирала разнообразни такси от Българския състезателен тотализатор и частните лотарии. Не е ясно каква е повода за разликата, изясни Георги Начев - шеф на Агенцията за държавна финансова ревизия.

Спортният тотализатор е плащал 15% върху всички
залози, до момента в който всички останали частни лотарии са плащали по-малък % върху комисионните, излиза наяве от инспекцията. Според изчисленията досега по този начин бюджетът е бил ощетен с над 200 млн. лв.. Не се изключва сумата да е по-висока.

Междувременно в Комисията по
хазарта влязоха Министерство на вътрешните работи и прокуратурата. От постройката бяха изнесени кашони с документи. Акцията се извърши броени дни след поръчката на властта да монополизира лотарийните игри.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР