Комисията по граждански свободи, правосъдие и вътрешни работи (ЛИБЕ) на

...
Комисията по граждански свободи, правосъдие и вътрешни работи (ЛИБЕ) на
Коментари Харесай

Европарламентът готви втори шамар за България след критичния евродоклад

Комисията по цивилен свободи, правораздаване и вътрешни работи (ЛИБЕ) на Европейския парламент се чака да гласоподава довечера проекторезолюция с гледище Еврокомисията да продължи да следи правосъдната промяна и битката с корупцията в България в границите на Механизма за съдействие и инспекция, заяви БНР.

В документа се насочва искане Европейската комисия да употребява всички други налични принадлежности, в това число процедури, свързани с нарушаването на европейските полезности, мярката за господство на закона и инструментите на бюджета.

Проектът е направен от ръководителя на ЛИБЕ - испанския социалист Хуан Фернандо Лопес Агилар. Като съображение се показва обмяната на отзиви, направено от членовете на мониторинговата група за България на 28 август в Европейския парламент. Тогава министър председателят Бойко Борисов и основният прокурор Иван Гешев отхвърлиха да се явят и пратиха заместници.

Гласуването на проекторезолюцията става единствено ден откакто Еврокомисията огласи отчетите за върховенството на закона в страните членки на съюза.

България е подложена на критика за битката против корупцията по високите етажи на властта, неналичието на отчетност на основния прокурор, както и за неналичието на бистрота при собствеността на медиите и офанзиви против публицисти.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР