Комисията по финанси и бюджет одобри проектобюджета на Варна за

...
Комисията по финанси и бюджет одобри проектобюджета на Варна за
Коментари Харесай

648 млн. лв. е проектобюджетът на Варна за 2022 г.

Комисията по финанси и бюджет утвърди проектобюджета на Варна за 2022 година в размер на близо 648 млн. лева От тях над 88 млн. лева ще бъдат обезпечени по европейски планове и стратегии.

Макрорамката е с над 91 млн. лв. по-висока по отношение на първичния бюджет за предходната година, още веднъж без нарастване на локалните налози и такси. Прогнозните локални доходи са в размер на 323 млн. лв., което е 58% от общите приходи по бюджета. За делегирани държавни активност в локалната хазна се чака да влязат близо 237 млн. лева

Планираните доходи от имуществени и други налози по бюджета за 2022 година са в размер на над 108,5 млн. лв.. Най-голям дял заемат данъците върху недвижимите парцели и транспортните средства - 57 млн. лв.. Неданъчните доходи, заложени в макрорамката, са в размер 97,6 млн. лв.. От общински такси се чакат 39,4 млн. лв., а от ръководство на благосъстоятелност - 38 млн. лв..

Капиталовата стратегия е в размер на 222 млн. лв., като 143 млн. лева ще бъдат обезпечени от бюджета, а останалите 79,5 млн. лева - по европейски планове. За осъществяване на капиталовите планове ще бъде стихотворец нов дълготраен дълг в размер до 80 млн. лв.. Членовете на комисията по финанси през днешния ден дадоха единодушието си общината да изтегли заема. Предвижда се над 33,3 млн. лева от средствата да се усвоят тази година и да бъдат употребявани за поправки на улици и за въвеждане на Зелена зона за платено паркиране.

Най-важният финансов документ на общината следва да бъде гласуван от локалния парламент идната седмица.

Сред тематиките на днешното съвещание бяха главните месечни заплати на кмета на Варна и на кметовете на региони и кметства. Членовете на ПК " Финанси и бюджет " утвърдиха нарастване на възнагражденията, които не са обновени от 2017 година При определянето на размера им е взет под внимание броят на жителите в петте региона и петте села в общината.

Ако решението на комисията бъде признато и от локалния парламент, главната заплата на кмета на Варна, считано от 1 април, ще бъде 3 500 лева Кметът на най-големия варненски регион " Приморски " ще получава 3 000 лева на месец. С 200 лева по-ниски ще са възнагражденията на кметовете на регионите " Одесос " и " Младост ". Колегите им, ръководещи регионите " Аспарухово " и " Владислав Варненчик ", ще взимат по 2 600 лева месечно. Решено бе възнагражденията на кметовете на Каменар и Тополи да бъдат по 1 900 лева, а на Звездица и Константиново - по 1 700 лева Заплатата на кмета на най-малкото село в общината - Казашко, ще е 1 500 лева

Припомняме, че през вчерашния ден прокуратурата повдигна обвиняване против кметът на Варна, з

На съвещанието беше препоръчано и по-късно признато размерът на заплатата на ръководителя на Общинския съвет да се равнява на 80% от тази на кмета. След актуализацията неговото главно заплащане ще е 2 800 лева.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР