Комисията по енергетика в Народното събрание ще изслуша кандидатите за

...
Комисията по енергетика в Народното събрание ще изслуша кандидатите за
Коментари Харесай

Изслушват кандидатите за членове на КЕВР

Комисията по енергетика в Народното събрание ще изслуша претендентите за възобновяване на Комисията за енергийно и водно контролиране, съобщи БГНЕС.

На 4 април 2018 година посредством чоп бяха прекъснати мандатите на четирима членове на КЕВР- Александър Йорданов, Георги Златев, Валентин Петков и Ремзи Осман.

Жребият за възобновяване на състава на КЕВР бе изтеглен по време на съвещание на Комисията по енергетика и дефинира да бъдат прекъснати мандатите на четирима от общо 8-членния състав на регулатора, без ръководителя.

Двама от новите членове ще бъдат със стаж в региона на енергетиката, един в региона на водоснабдяването и канализацията и един член ще бъде сред членовете с юридически стаж, и стаж в региона на стопанската система.

Владко Владимиров, Димитър Кочков, Евгения Харитонова и Светла Тодорова остават членове на КЕВР.

Гласуването за членове на КЕВР ще се извърши очевидно, като за определен ще се счита претендентът, получил повече от половината от гласовете на присъстващите народни представители в пленарна зала.

Председателят на енергийната комисия Делян Добрев изясни тогава, че членовете на КЕВР, чиито мандат не беше преустановен, ще изкарат цялостния си мандат от 6 години, с оставащи още 3 години.

Членовете, които следва да бъдат определени, също ще изкарат цялостен мандат. Повече няма да се организира чоп, а на всеки 3 години ще се обновява половината от състава, без ръководителя, който има мандат от 7 години.

Редактор: Деница Райкова
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР