Комисията по енергетика в Народното събрание нищи спорните сделки от

...
Комисията по енергетика в Народното събрание нищи спорните сделки от
Коментари Харесай

Енергийната комисия в НС нищи тайно спорните газови сделки от уикенда

Комисията по енергетика в Народното събрание нищи противоречивите покупко-продажби от почивните дни, когато в границите на секунди бе продадено значително количество природен газ.

Случаят със съмнителния търг на електроенергия бе издигнат от някогашния енергиен министър от Българска социалистическа партия Румен Овчаров, който заяви, че на 4 февруари в границите на единствено 3 секунди са продадени 60 хиляди мегаватчаса природен газ - процедура, в която съзира даване на предварителна информация на съответните компании, макар уверенията на новата власт, че замененото управление на " Булгаргаз " ще спре сходни порочни практики.

В следствие от държавната газова компания опровергаха, най-малко отчасти, изказванията на Овчаров, като мотив в своя отбрана показаха, че не са продали 60 хиляди, а 37 хиляди мегаватчаса, само че не отхвърлиха провеждането на търга в границите на секунди.

В рамките на съвещанието на комисията следваше да бъде изслушан енергийният министър Александър Николов, само че той не се яви заради служебни задължения в чужбина.

От ГЕРБ предстоящо възроптаха срещу закриването на съвещанието. " Ако закриете това съвещание, това не ви прави добра услуга. Предишното управление на " Булгаргаз " бе упрекнато за нещо, което и настоящето прави. Няма причина това съвещание да бъде закрито, в случай че не криете нещо ", отвърна Делян Добрев от ГЕРБ. И попита - кои компании са закупили въпросните количества, като съгласно него това следвало да стане известно на необятната аудитория.

В последна сметка с гласовете на представителите на ръководещите партии - " Продължаваме промяната ", " ИТН ", Българска социалистическа партия и " Демократична България " съвещанието бе закрито. " Хората ще схванат, имате свободата да го разсекретите по-късно ", сподели ръководителят на енергийната комисия от квотата на Политическа партия Радослав Рибарски.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР