Комисията по енергетика днес проведе на закрити врата извънредно заседание

...
Комисията по енергетика днес проведе на закрити врата извънредно заседание
Коментари Харесай

Делян Добрев: Големите количества продаден на борсата газ пораждат съмнение

Комисията по енергетика през днешния ден организира на закрити врата изключително съвещание по искане на опозицията. Депутатите изслушаха енергийния министър по проблема " Булгаргаз ".

Знаем какво е количеството, цените и купувачите, само че не можем да ги кажем, тъй като ръководещите направиха по този начин, че това да остане в загадка. Това заяви Делян Добрев от ГЕРБ в „ Още от деня “ по Българска национална телевизия.

„ Без значение какво е точното количество, то е неведнъж по-високо от това, което нормално се продава на борсата като остатък. Това поражда подозрение, че има предумисъл да се излиза в огромен остатък, с цел да се продадат огромните количества на борсата на избрани компании, които са определени “, добави той.

Според Добрев с излишествата на пазара може да се създадат две неща:

„ Първото е да се понижи поръчката към „ Газпром “ за събота и неделя, което е процедура, като се изключи този уикенд, в който не е направено това. Вторият вид е, когато има остатък в тръбите, със поръчка до „ Булгартранс “, който е оператор на тръбите и хранилището, да се изиска газът, който е непотребен в тръбите да се даде на другите 6 търговеца, които черпят от хранилището, а те да дадат техния газ. Така се дават 35 000 мегават часа в тръбите, а се вземат 35 000 мегават часа в Чирен “.

По думите на Добрев има две аргументи това да не се направи - или тотална непросветеност или корупционен интерес.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР