Комисията по досиетата си свърши надлежно работата и представи списък

...
Комисията по досиетата си свърши надлежно работата и представи списък
Коментари Харесай

Само ПП-ДБ няма да вкара ченгета в парламента. Комисията по досиетата осветли 48 кандидати


Комисията по досиетата си свърши съответно работата и показа лист с 48 бройки претенденти за депутати, подвластни на комунистическите секрети служби. Оказа се (без изненада), че единствената организация, която сигурно ще влезе в Народното събрание без нито едно ченге в листите си, е обединението „ Продължаваме промяната “-Демократична България.

Както можеше да се чака, традицията е спазена – най-вече ченгета в листите оферират от столетната Българска социалистическа партия, както и партии и партийки, родени от аленото знаме. Формацията „ Българска социалистическа партия за България “ взе участие с 11 броя някогашни членове на тайните и очевидни милиционерски служби. По петите я следват групата от БСП-отцепници – „ Левицата “ (с 5 някогашни сътрудници), както и така наречен коалиция „ Неутрална България “, (слепена от „ Атака “, „ Русофили за възобновление на отечеството “ и две комунистически партии).

По 4 ексченгета са открити в „ Български напредък “ на някогашния длъжностен министър председател Стефан Янев, в обединението „ Заедно “ (с водачи някогашните сподвижници на Слави Трифонов – Ива Митева и Любомир Каримански), и в обединението „ Вън от Европейски Съюз и НАТО.

Движение за права и свободи, Национална движение „Симеон Втори" и МИР се регистрират с по 3-ма. „ Български съюз Директна народна власт “ и „ Българска социалдемокрация-Евролевица “ са си намерили по двама. По 1 имат ГЕРБ-СДС и „ Възраждане “.

За изборите на 2 април са регистрирани общо 4582 кандидати за депутати. Простата сметка демонстрира, че от тях 1,05% са имали топла връзка с Държавна сигурност. Не знаем това добре ли е, или не чак до такава степен.

Кои са, какви са и от кои са – можете да видите. Има много познати имена.

За още забавни вести, изявленията, разбори и мнения харесайте!
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР