Комисията по човешките права на град Ню Йорк глоби телевизия

...
Комисията по човешките права на град Ню Йорк глоби телевизия
Коментари Харесай

Фокс нюз глобена с 1 млн. долара за сексуален тормоз и накърняване трудови права

Комисията по човешките права на град Ню Йорк санкции телевизия " Фокс нюз " с 1 милион $ - най-голямата санкция в нейната история, за нарушение на законите против полов тормоз и накърняване трудовите права на чиновниците, съобщи Асошиейтед прес.

В рамките на съглашение, обвързвано със правосъдния спор, малкия екран се е съгласила също да вкара наложително образование против полов тормоз за основаните си в Ню Йорк чиновници и сътрудници, както и краткотрайно да се откаже от политиката, изискваща от хората, които настояват, че са жертва на злоупотреби, да прибягват до наложителен правосъден арбитраж.

Глобата произтича от следствие, почнало през 2017 година след няколко докладвани случая, по думите на комисията, на " повсеместни злоупотреби " в известната новинарска телевизия.

Първите признаци за проблеми в малкия екран се появиха през 2016 година, когато някогашната водеща Гретчен Карлсън упрекна към този момент починалия началник на медията Роджър Ейлс, че и е отправял неприлични оферти и е унищожил кариерата ѝ, когато го е отблъснала. Ейлс, както и някогашният водещ на " Фокс нюз " Бил О'Райли изгубиха работата си поради изказвания за полов тормоз.

Още няколко дами заведоха каузи в съда, свързани със полов тормоз, в това число някогашната водеща на " Фокс нюз " Мегин Кели.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР