Комисията по бюджет и финанси заседава извънредно в парламента заради

...
Комисията по бюджет и финанси заседава извънредно в парламента заради
Коментари Харесай

Комисията по финанси заседава извънредно заради бюджета на НЗОК

Комисията по бюджет и финанси заседава изключително в Народното събрание поради текст в бюджета на НЗОК, признат на второ четене в зала.

Припомняме, че след предложение на „ Възраждане “ средствата за лекуване в чужбина и ги трансферираха в перо прехвърляния от Министерство на здравеопазването. Според „ Възраждане “ това щяло да подсигурява лекуването на децата в чужбина.

Припомняме, че, на което това предложение беше разглеждане, представителят на МФ Жени Начева съобщи, че източникът на тези средства не е допустим и това би повлияло върху параметрите и на държавния бюджет, тъй като там подобен трансфер не е очакван. „ Това са средства от здравните вноски, а не са средства, които се превеждат от държавния бюджет “, добави тя.

„ НЗОК към този момент дължи близо 130 млн. на непознати каси, а парите за лекуване на деца са нужни, само че те зависят от Министерство на здравеопазването “, добави и шефът на НЗОК проф. Петко Салчев.

От „ Възраждане “ обявиха, че няма да поддържат оферти през днешния ден от Бюджетната комисия текст, тъй като съгласно тях това щяло да остави децата без пари за лекуване.

В отговор ръководителят на Комисията Любомир Каримански съобщи, че комисията за лекуване на децата в чужбина към НЗОК не е издавала отвод за лекуване на дете заради липса на средства. „ Каквито и отводи да е имало, те са по други аргументи, само че не и финансови. Ако нещо би трябвало да бъде допълнено в Преходните и заключителни разпореждания на Закона за държавния бюджет, то това е в изгода единствено и само на балансиране на бюджета на НЗОК. Ние не можем да допуснем бюджетът на НЗОК да бъде дебалансиран. Бюджетна комисия е работила в интерес на децата за лекуване в чужбина и в случай че има отвод не е обвързван с липса на средства “, добави още той.
Източник: zdrave.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР