Комисията по бюджет и финанси прие на първо четене промени

...
Комисията по бюджет и финанси прие на първо четене промени
Коментари Харесай

Комисията по бюджет и финанси прие на първо четене промени в Данъчно-осигурителния процесуален кодекс

Комисията по бюджет и финанси одобри на първо четене промени в Данъчно-осигурителния процесуален кодекс. Проектът беше подсилен от 15 души, а четирима се въздържаха.

Законопроектът е импортиран от Министерския съвет. С него в българското законодателство се вкарва Директива (ЕС) 2021/514. Той е включен като мярка 140 в Плана за деяние за 2022 година с ограниченията, произлизащи от участието на Република България в Европейския съюз, признат с Решение номер 17 на Министерския съвет от 2022 година

Основна цел на Директивата е противопоставяне на укриването на налози и отклонението от данъчно облагане, и рационализиране на разпоредбите за бистрота в данъчната област посредством възстановяване на действието на административното съдействие сред страните членки.

Повишаването на прозрачността в данъчната област и битката против укриването на налози и отклонението от данъчно облагане са измежду политическите цели на Европейския съюз предвид на основаването на по-единен и по-честен общ пазар, показват вносителите на законопроекта, отбелязва Българска телеграфна агенция. 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР