Комисията по безопасността на потребителските стоки в САЩ (CPSC) предупреди

...
Комисията по безопасността на потребителските стоки в САЩ (CPSC) предупреди
Коментари Харесай

„Самсунг” се оказа много взривоопасна компания, вижте защо

Комисията по сигурността на потребителските артикули в Съединени американски щати (CPSC) предизвести потребителите за риск от „ експлодиращи ” перални машини с горно зареждане на южнокорейския колос „ Самсунг ”, съобщи Би Би Си. Това се случва, откакто американска правна компания заведе дело против компанията, като предизвестява, че повредата може да докара до пострадвания и вреди. Според Ей Би Си моделите с предно зареждане не са наранени, а единствено тези с горно.

Говорител на „ Самсунг” е декларирал пред „ Бизнес инсайдър”, че казусът не се отнася до модели, продавани отвън Северна Америка.
Проблемите се появяват на фона на изтеглянето от пазара на новите смарт телефони на „ Самсунг” Galaxy Note 7 поради риск от детонация ии възпламеняване на батерията. Корейският колос беше заставен да изтегли 2,5 милиона смарт телефона.
И „ Самсунг”, и комисията за сигурността на потребителските артикули оповестиха, че са наранени избрани модели перални, създадени сред март 2011 година и април 2016 година  View image on Twitter
Някои пострадали се оплакват, че машината е експлодирала още в деня на инсталацията, при други пък казусът се появява месеци или даже повече от година след покупката, се споделя в изказване на компанията, завела делото.
В уеб страницата на компанията се показва, че в редки случаи при въпросните перални може да се стигне до ненормални трептения, които може да съставляват риск за пострадване или разваляне на имущество, когато се перат завивки, обемисти или водоустойчиви материали.
Компанията поучава потребителите със засегнатите модели в такива случаи да употребяват програмата на по-ниска скорост за пране на деликатни тъкани.
От „ Самсунг” не показват съответните модели, само че разрешават на потребителите да вкарат серийния номер на пералнята си, с цел да ревизират дали са измежду тях.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР