Комисията „Грипен”, чийто доклад днес се обсъжда в пленарна зала,

...
Комисията „Грипен”, чийто доклад днес се обсъжда в пленарна зала,
Коментари Харесай

Комисията „Грипен” скара депутатите на тема премиер – президент

Комисията „ Грипен”, чийто отчет през днешния ден се разисква в пленарна зала, съумя да скара депутатите на тематика връзките министър председател – президент. Опозицията упрекна ръководещите, че употребяват комисията за войната против президента.

В свадите бяха намесени президентската брачна половинка и президентския екип.

„ ГЕРБ употребява Комисията за самолетите, с цел да разчисти пътя на Бойко Борисов към президентството”, съобщи водачът на левицата Корнелия Нинова по време на дебатите.

Тя добави, че Българска социалистическа партия твърдо застава зад президента Румен Радев.

„ Това, което вършиме, както и да го завоалирате, е война против президентската институция”, безапелационна е Нинова. По думите ѝ Комисията „ Грипен” е основана като бухалка против президента Радев.

Цветан Цветанов от ГЕРБ пък съобщи, че само Българска социалистическа партия основава неприятния облик на Румен Радев.

„ Единственото, което имаме като цел в Комисията за изтребителите, е да излезе истината. Българските данъкоплатци би трябвало да платят 1,5 милиарда за закупуването на самолети”, безапелационен е водачът на ПГ на ГЕРБ.

Въпреки това Цветанов призна, че всеки би трябвало да внимава с изявленията за президентската институция. „ Дали ни харесва или не, считам, че всеки призна изборния резултат, когато завършиха изборите”, добави той.

Комисията, която ревизираше процедурата за избор на нов аероплан, предлага процесът да се върне в по-ранна фаза и да се съберат нови оферти от трите класирани страни.

Служебното държавно управление утвърди отчет от работната група специалисти, които класираха шведските самолети преди всичко. Депутатите от ръководещото болшинство на процедура връщат назад в конкурсна процедура и американското предложение за Ф-16.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР