Комисията е сигурна, че Румъния и България са готови за

...
Комисията е сигурна, че Румъния и България са готови за
Коментари Харесай

Фон дер Лайен: България и Румъния заслужават да са в Шенген, преговаряме с Австрия

„ Комисията е сигурна, че Румъния и България са подготвени за Шенген “. Това съобщи през днешния ден ръководителят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен.

„ Има спомагателни планове от Европейски Съюз за укрепване на границата в двете страни. Аз съм надълбоко уверена и може да разчитате на нас, че границите се укрепват и преговаряме с Австрия, тъй като България и Румъния заслужават да са в Шенген изцяло “, добави тя на конференцията на европейската среща на върха в Брюксел за помощта за Украйна.

По-рано през днешния ден министър председателят Николай Денков съобщи, че България ще бъде подкрепена от едни от най-предпазливите страни в Европейския съюз, когато договарянията за Шенген и еврозоната стартират.

„ Проведох много диалози с сътрудниците, които биха могли да ни поддържат във връзка с сухопътните граници за Шенген и еврозоната. Успяхме да приказваме с министър председателите на Германия, Нидерландия, Словения и Финландия. Част от тези страни са известни с това, че са от най-предпазливите, постоянно са внимавали във връзка с бюджетите. Разказах им по какъв начин наподобява фискалната картина в България – ниските стойности на външния дълг и недостига. Мога да кажа, че ще имаме поддръжка от тези страни, когато пристигна време за разискване. Работим за 1 януари 2025 година ”, уточни той, представен от БГНЕС.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР