Комисия за защита на конкуренцията (КЗК) извършва предварително проучване във

...
Комисия за защита на конкуренцията (КЗК) извършва предварително проучване във
Коментари Харесай

Комисия за защита на конкуренцията стартира проверка за нарушения при цените на храните

Комисия за защита на конкуренцията (КЗК) прави авансово изследване по отношение на предлагането и ценообразуването при питателните и селскостопански артикули в страната, оповестиха от комисията.

С оглед на зачестилите известия в медиите и сигнали на консуматори за нараснали цени на съществени хранителни артикули през последните месеци, Комисия за защита на конкуренцията започва авансово изследване по отношение на вероятно осъществени нарушавания по отношение на нелоялни търговски практики по веригата за доставки на селскостопански и хранителни артикули , при предлагането, ценообразуването и етикетирането на хранителни артикули за крайните консуматори.

Предвид обсега на изследването, Комисия за защита на конкуренцията изисква информация и доказателства , както от държавни органи като Комисията за отбрана на потребителите, по този начин и от производители и снабдители на храни (включително мляко и млечни продукти) и техни сдружения .

След постъпване и разбор на изисканите данни и доказателства, Комисия за защита на конкуренцията следва да реши във връзка с кои търговци на дребно (вкл. търговски вериги) са налице учредения за формиране на произвеждане по лична самодейност за определяне на нарушавания на Закон за защита на конкуренцията, които могат да обиден конкуренцията, да увредят ползите на доставчиците на селскостопански и хранителни артикули, което директно се отразява на крайните консуматори и тяхната покупателна дарба. 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР