Комисия за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно

...
Комисия за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно
Коментари Харесай

Комисията на Цацаров с позиция срещу Прокопиев: Конфликтът на интереси се определя от закона, а не от медиите му

Комисия за противопоставяне на корупцията и за лишаване на нелегално добитото имущество излезе с позиция във връзка публикация от през днешния ден, 25.10.2021 година, в електронното издание на вестник „ Капитал “ със заглавие „ Как Сотир Цацаров изпра някогашния шеф на „ Александровска “ проф. Димитър Буланов “.

Ето какво споделят от пресцентъра на КПКОНПИ:

Производството за спор на ползи против проф. Борис Богов и проф. Димитър Буланов е стартирано от КПКОНПИ на 30.06.2021 година след обява в „ Капитал “. След събиране на доказателства по обстоятелствата, изложени в публикацията и сочещи за съществуване на спор на ползи, на 20.10.2021 година Комисията е приела решение, с което по повод и на двамата лекари подобен спор не е открит. Решението е изпратено на прокуратурата, която има право в едномесечен период да подаде митинг против него.

Без да разяснява изказванията в днешната публикация на „ Капитал “, че с посоченото решение за проф. Буланов КПКОНПИ „ продължава да издава индулгенции на хората, свързани с предходното ръководство на ГЕРБ “ и че са налице учредения освен за спор на ползи, само че и данни за закононарушение от страна на Димитър Буланов,

Пресцентърът на КПКОНПИ показва позицията, че към момента спорът на ползи и наказателната отговорност се дефинират съгласно наредбите на закона, а не съгласно заложените тези на медиите, благосъстоятелност на господин Иво Прокопиев и неговите ползи.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР