Комисия за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно

...
Комисия за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно
Коментари Харесай

КПКОНПИ огласи резултати от проверките по Апартаментгейт

Комисия за противопоставяне на корупцията и за лишаване на нелегално добитото имущество не е открила нарушавания при инспекциите против Цветан Цветанов, министър Николина Ангелкова, някогашния зам.-министър на младежта и спорта Ваня Колева, някогашния зам.-министър на енергетиката Красимир Първанов, Цецка Цачева, Вежди Рашидов и ръководителя на Върховен касационен съд Лозан Панов.

Това оказва се от решенията на комисията оповестени на уеб страницата.

Те бяха разследвани от комисията за парцели, купени на по-ниски цени от пазарните.

При Лозан Панов КПКОНПИ е приела, че сигналът против него в качеството му на ръководител на Върховния касационен съд и ръководител на Административен съд - София-град, в интервала 2007-2012 година ще бъде препратен към Инспектората на Висш съдебен съвет.

В сигнала се съдържат изказвания за облагодетелстване посредством служебно състояние на Лозан Панов - ръководителя на Върховен касационен съд, както и нарушение на условията на Висшия правосъден съвет за висок морал на представителите на правосъдните управляващи.

КПКОНПИ е прекратила още и инспекциите по сигналите против Валери Симеонов, Елена Йончева, Валери Жаблянов и Крум Зарков. Те са по разнообразни проблеми, този със Симеонов се отнася за договорка в интервала, когато той е бил ръководител на общински съвет в Бургас.

Сигналът против Жаблянов е за неверна информация в подадена декларация по отношение на парцел и средствата, свързани с него. При Крум Зарков сигналът е за имотни покупко-продажби.

Припомняме, че абсурдът с жилищата на властта коства оставките на:

- Цветан Цветанов от парламента;

- Цецка Цачева като правосъден министър;

- зам.-министър Ваня Колева;

- зам.-министър Красимир Първанов;

- Делян Добрев като национален представител;

- зам. регионалния шеф на София Томи Николов;

- оставка подаде и зам.-министър Александър Манолев

Впоследствие в абсурда с евтините жилища бяха забъркани и други - ръководителят на антикорупционната комисия Пламен Георгев, който не заявил тераса от 186 квадратни метра, част от жилището му. Срещу него стартира следствие от основния прокурор Сотир Цацаров, а Българска социалистическа партия желаеха и неговото премахване от органа.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР