Комисия от инженери и конструктори започват огледи в пострадалите села

...
Комисия от инженери и конструктори започват огледи в пострадалите села
Коментари Харесай

Стихва ентусиазмът за помощ в наводнените села, комисия решава кои сгради да бъдат съборени

Комисия от инженери и конструктори стартират огледи в потърпевшите села в Карловско. Трябва да се реши дали постройките в потърпевшите села могат да бъдат възобновени или се постанова да бъдат разрушени, заяви Българска национална телевизия.

Остра потребност от питейна вода изпитват хората в село Слатина. Въпреки даренията от жители и компании, запасите там привършват.

Водоподаването в селото е отчасти възобновено, само че повредите са доста. Така водата от чешмите е и негодна за пиянство, а постоянно и липсва.

Вече се вижда и понижаване на броя на доброволците, незадоволителна е и техниката за справяне със следствията от опустошителното наводняване при започване на септември, заяви Радио Пловдив. Вчера в селата Богдан и Каравелово до 10 часа бяха пристигнали общо към 50 доброволци.

По решение на Кризисния щаб в община Карлово в почивните дни военните не вземат участие в разчистването, а единствено координират работата на доброволците. От през днешния ден военнослужещите още веднъж се включват в разчистването по график - 60 от тях ще са в село Богдан, други 60 ще бъдат в Каравелово.

Улиците в село Каравелово вече са разчистени. Продължава изкарването на наносите от дворовете и извозването им до избраните за това депа, заяви координаторът там заместник-кметът на Карлово Николай Цветков. 

В селото работят 15 камиона, 2 фадроми, 2 булдозера и 10 багера, от тях 3 верижни, като двата чистят речното корито. Отделно мини багерчета и мини товарачи вземат участие в разчистването на дворовете.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР