Комисия, назначена със заповед на кмета д-р Валентин Христов, започва

...
Комисия, назначена със заповед на кмета д-р Валентин Христов, започва
Коментари Харесай

Проверяват състоянието на язовирите на територията на община Плевен

Комисия, назначена със заповед на кмета доктор Валентин Христов, стартира инспекция на язовирите общинска благосъстоятелност на територията на община Плевен. 3aдачата й е за времето от 13 до 15 март да бъде осъществен механически обзор на положението на язовирните стени и оборудванията към тях и на горния и долния сектор на общинските язовири, както и на складовете и спешните проекти за деяние при екстремални и спешни условия.

„ Проверката има предпазен темперамент. Съгласно Наредбата за изискванията и реда за реализиране на техническа и безвредна употреба на язовирните стени и оборудванията към тях, както и на надзор за техническото им положение, два пъти годишно - от 1 март до 30 април и от 1 септември до 30 септември, притежателят, в тази ситуация Община Плевен, назначава комисия, която да извърши съответната инспекция “, осведоми инж. Васил Василев - шеф отдел „ ОМП и осведомителна сигурност “ при Община Плевен и ръководител на комисията. Съставът й включва още доцент доктор инж. Венци Божков - представител на „ ТДП Контрол “ ЕООД - оператор на язовирните стени и на оборудванията към тях, иМирослав Вачев - основен експерт в отдел „ Общинска благосъстоятелност “ при Община Плевен.

За определяне на техническото и експлоатационното положение на язовирите ще се ревизира:водното равнище на язовирите;филтрацията през тялото на язовирната стена;развитието на пукнатини в язовирната стена;деформациите и нарушение монолитността на бетоновите уреди към язовирната стена;деформация в насипа;организиран ли е оглед на оборудванията на язовирите, намиращи се под водата;състояние на контролно-измервателната система;оглед на короната на язовирните стени и оборудванията към тях на горния и долния участък;състоянието на облекчителните уреди - преливници и съществени изпускатели.

До 20 март комисията би трябвало да изготви констативни протоколи за положението на тестваните язовири и да ги показа по открития ред. Контрол по осъществяването на заповедта е предоставен на заместник-кмета с сектор „ Териториално развиване “ инж. Владислав Иванов.

Общо 22 са язовирите, благосъстоятелност на Община Плевен, към 11 март 2024 год. Те са, както следва: язовир „ Мечка “ в землището на с. Мечка; язовири “Тученица - 1 “, “Тученица - 2 “ и “Тученица - 3 “ в землището на с. Тученица; язовир “Радишево - 1 ” в землището на с. Радишево; язовир “Тодорово ” в землището на с. Тодорово; язовир “Върбица - 3 ” в землището на с. Върбица; язовири “Пелишат - 1 ”, “Пелишат - 2 ” и “Пелишат - 3 ” в землището на с. Пелишат; язовири “Бохот - 1 ”, “Бохот - 2 ” и “Бохот - 4 ” в землището на с. Бохот; язовири “Николаево - 4 ” и “Николаево - 6 ” в землището на с. Николаево; язовир “Беглеж ” в землището на с. Беглеж; язовири „ Славяново - 1 “, „ Славяново - 3 “ и „ Славяново - 4 “ в землището на гр. Славяново; язовир “Тръстара ” в землището на гр. Плевен; язовир “Бръшляница ” в землището на с. Бръшляница и язовир “Габровец ” в землището на гр. Плевен.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР