Комисия между България и Северна Македония започва работа по Съвместна

...
Комисия между България и Северна Македония започва работа по Съвместна
Коментари Харесай

Комисия между България и Северна Македония започва работа по ГКПП Струмяни – Берово“

Комисия сред България и Северна Македония стартира работа по Съвместна комисия сред България и Северна Македония стартира работа по построяването на бъдещия граничен контролно-пропускателен пункт Струмяни - Берово. За задачата през днешния ден беше взето преднамерено решение на Министерския съвет. Комисията ще бъде експертна и ще работи по проектирането на пункта .

Тя ще има за задача да посочи главните механически характерности на пътните връзки, местоположението на трасето , пресечната точка с границата, мястото на новия граничен пункт, нужната инфраструктура, постройките, типовете товари и пасажери, режима на действие, правните и нормативни въпроси и други В комисията от българска страна се включат представители на Министерство на районното развиване и благоустройството, Министерство на вътрешните работи, Министерство на външните работи, Агенция " Митници ", Министерство на превоза и известията, Българска организация по сигурност на храните, Агенция " Пътна инфраструктура ", " Агенция по геодезия, картография и кадастър ", Областна администрация - Благоевград и Община Струмяни.

С решението на държавното управление регионалният шеф на Благоевград се дефинира за Възложител/Бенефициер по Приоритетна ос 4 " Техническа помощ " на Програмата за трансгранично съдействие сред Република България и Република Северна Македония 2014 - 2020 година Той следва да реализира подготвителните действия, проектирането и строителството на новия Граничен контролно-пропусквателен пункт.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР