Комисия “Антикорупция” заведе нови дела за отнемане на активиСпецсъдът вече

...
Комисия “Антикорупция” заведе нови дела за отнемане на активиСпецсъдът вече
Коментари Харесай

Внасят искове за 2 млн. лв. имущество на наркобарони

Комисия “Антикорупция” заведе нови каузи за лишаване на активи

Спецсъдът към този момент гледа делото против бандата на Весо Паяка

Комисията за противопоставяне на корупцията и лишаване на нелегално добито имущество (КПКОНПИ) реши да внесе в съда искове за лишаване на активи за общо 7 млн. лева В тях са включени 22 недвижими парцела и коли.

Три от исковете за 2 млн. лева са за имущества на упрекнатият като главатар на наркогрупа Веселин Христов, по прякор Весо Паяка и приятелите му Радмил Ранов-Ради Ланеца и Мартин Малпаси. Бандата бе разрушена през 2019 година, а делото против групировката към този момент се гледа от Специализирания углавен съд.

Исковете против Весо Паяка и Мартин Малпаси ще бъдат гледани от Софийския градски съд, а против Ради Ланеца от Окръжния съд в Кюстендил. Паяка може да остане без едноетажна постройка и идеални елементи от три жилището и един имот в София за 932 056 лева Незаконните движими и недвижими имущества на Малпаси са оценени на 668 335 лева, а на Ради Ланеца - за 505 608 лв..

От другите искове по-впечатляващ е този против Румен Колев, който е разследван за неплатени налози. Комисията на Сотир Цацаров ще упорства пред Окръжни съд в Силистра от Колев да бъдат отнети имущества за 2 193 000 лева.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР