Kомисарят по въпросите на иновациите, научните изследвания, културата, образованието и

...
Kомисарят по въпросите на иновациите, научните изследвания, културата, образованието и
Коментари Харесай

Българинът Калин Василев е сред отличените с награда за активен начин на живот

Kомисарят по въпросите на нововъведенията, научните проучвания, културата, образованието и младежта Илиана Иванова разгласи през вчерашния ден на публична гала в Брюксел спечелилите в деветото издание на премиите #BeActive. Наградите отличават обособени персони и планове, свързани с насърчаването на спорта и физическата интензивност в цяла Европа.

Общо 12 финалисти се състезаваха за огромната премия в четири категории: „ Образование ", „ Работно място ", „ Местни герои " и „ Между поколенията ".

Носител на премията #BeActive в категорията „ Местни герои " за 2023 година е българинът Калин Василев, който съумява да въодушеви хиляди българи за по-здравословен и по-активен метод на живот с плана си, основан напълно на доброволчески и общностен принцип.

Наградата #BeActive в останалите категории получават:

- Категория „ Образование ": Patronat Municipal de Serveis d`Atenció a les persones de Martorell от Испания получава отличие за план за превъзмогване на неравенствата в просветителната система и поощряване на триумфа, равнопоставеността и общественото доближаване в образованието.

- Категория „ Работно място ": Eversports от Австрия получава премия за план, отдаден на поддръжката на дейния метод на живот и салдото сред професионалния и персоналния живот, и основаването на благоприятни условия за чиновниците си.

- Категория „ Между поколенията ": Община Vila Nova de Cerveira от Португалия печели премията с плана си, насърчаващ и мотивиращ жителите, изключително възрастните, да възприемат здравословен метод на живот.

Комисар Илиана Иванова съобщи: „ Спортът и физическата интензивност са от решаващо значение за физическото и психическото богатство и предизвикват в нашите общности полезности като единение, почитание и приобщаване. Приветствам всички планове, и спечелили, и финалисти, за отличната им работа и ентусиазма, който показват всекидневно в насърчаването на здравословен, деен и приобщаващ метод на живот за нашите жители. Тяхната ангажираност е в действителност почтена за удивление и се надявам, че тя ще въодушеви още доста други изключителни начинания. "

Четиримата спечелили получиха 10 000 евро, а всеки финалист получи 2 500 евро, което им дава опция да поддържат, да вкарват нововъведения и да създават действия, в границите на плановете им, учредени на спортните полезности.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР