Комисарят по околна среда, морско дело и рибарство Кармену Вела

...
Комисарят по околна среда, морско дело и рибарство Кармену Вела
Коментари Харесай

Кармену Вела: Всяко инвестирано евро генерира три

Комисарят по околна среда, морско дело и риболовство Кармену Вела разгласи старта на самодейността на Европейска комисия за ускорение построяването на административен потенциал за ръководството на европейските средства през идващия програмен интервал. Това стана в Брюксел на конференция за положителното ръководство на политиката по доближаване на Европейски Съюз.

Според комисар Вела вложенията в този момент ще се утроят в Брутният вътрешен продукт на държавите-членки.

Стартовата фаза на самодейността е на стойност 900 хиляди евро. Управляващите органи на оперативни стратегии от България, Гърция, Полша, Хърватска и Испания ще получат поддръжка от Европейска комисия за в допълнение подсилване на административния си потенциал.

Това ще стане посредством потребление на експертизата на Организацията на икономическо съдействие и развиване (ОИСР).

На конференцията стана ясно, че от страна на нашата страна за присъединяване в самодейността е утвърдена оперативната стратегия " Региони в напредък " 2014-2020.

" Ние носим отговорността да подсигуряваме, че кохезионната политика ще продължава да усъвършенства всекидневието на нашите жители и ще има съответни резултати в европейските райони. ", съобщи комисар Вела.

По думите му едно вложено евро през днешния ден генерира близо три евро спомагателен Брутният вътрешен продукт след 10 години.

За програмният интервал до 2020 година по линия на кохезионната политика вложенията ще са в размер на 351,8 милиарда евро в европейските райони, от които 7,4 милиарда евро в България.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР