Комисарят на германското правителство по въпросите на антисемитизма препоръча на

...
Комисарят на германското правителство по въпросите на антисемитизма препоръча на
Коментари Харесай

От германского правителство към евреите: Не носете кипа навсякъде

Комисарят на немското държавно управление по въпросите на антисемитизма предложи на евреите повече да не носят обичайна си шапчица кипа на всички места в страната поради повишаването на антисемитските набези, съобщи Агенция Франс Прес.

"Не мога да съветвам евреите да носят кипа на всички места и когато и да е в Германия. По този въпрос за жал трансформирах мнението си ", декларира Феликс Клайн в оповестено през днешния ден изявление за районната пресгрупа Функе. Клайн, чиято служба бе основана при започване на 2018 година, изяснява тази смяна с "все по-растящата загуба на задръжки и неналичието на почитание в обществото ", които подхранват настроенията против евреите.

"Интернет и обществените медии значително са съдействали за това, както и непрекъснатите нападки против нашата просвета на загатна " за Холокоста ", споделя той и предлага по-добро обучаване на силите на реда, които съгласно него от време на време се двоумят какво е позволено и какво - не. "Има ясна формулировка на антисемитизма и би трябвало служителите на реда да я знаят ", декларира Клайн.

Миналата година закононарушенията с антисемитски темперамент са се нараснали с към 20 %, по последни данни на вътрешното министерство. Близо 90 % от тези закононарушения са осъществени от крайнодесните среди.

Генералният прокурор на Берлин Клаудия Ванони съобщи за Агенция Франс Прес в края на март, че с изключение на загубата на задръжки, влизането на крайната десница в Народното събрание през 2017 година и дискриминационните изявления на нейни представители също е асъдействало за усилването на антисемитските настройки в Германия.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР