Комиксите са всеобщ любимец, не само защото комбинират текст и

...
Комиксите са всеобщ любимец, не само защото комбинират текст и
Коментари Харесай

Тор: Рагнарок“ – ще бъде ли най-добрият филм от цялата поредица

Комиксите са повсеместен любим, освен тъй като комбинират текст и рисунка, а и тъй като от тях се " раждат " и нови художествени форми. Например филми. И то безспорни блокбастъри.

Говори се, че " Тор: Рагнарок " ще е освен едно от положителните кино творби на Marvel, а и едно от най-забавните. Преди премиерата се поразровихме из някои любопитни обстоятелства, към Тор.

Актьорите

Крис Хемсуърт в ролята на Тор е явен, както и Том Хидълстън като Локи. Едно от основните нови попълнения е Кейт Бланшет , която влиза в ролята на богинята Хела.

Преди да стартират фотосите на " Тор: Рагнарок ", Бланшет беше под въпрос поради сгъстения ѝ график. В последна сметка обаче съумя да се вмъкне в продукцията и всички сме извънредно щастливи.

 Снимка 319710

В свое изявление актрисата признава, че е приела ролята поради своите деца - огромни почитатели на комиксите на Marvel. Няма по какъв начин да пропуснем и Идрис Елба, който от дълго време е със непокътнато място във филмите от тази поредност.

Хуморът

Отчетливият комизъм във кино лентата (твърди се) е заслуга на режисьора Тайка Уайтити, който има и актьорска роля - тази на Корг. Между другото, тук Сам Нийл и Джеф Голдблум ще си партнират на екран за първи път от 1993 година, когато снимат дружно " Джурасик парк ".

Режисьорите

Засега поредицата за Тор е единствената на Marvel с разнообразни режисьори за всеки филм. Това са Кенет Брана през 2011 година, Алън Тейлър през 2013 година и в този момент - Тайка Уайтити. Същото е ситуацията и с композиторите на музиката към филмите - Патрик Дойл (2011 г.), Браян Тейлър (2013 г.) и Марк Мадърсбоу (2017 г.).

Жените

Ако сте почитатели на любовната история сред Тор и Джейн Остин (в ролята Натали Портман), би трябвало да ви предупредим нещо значимо: Джейн няма да се появи в новия филм. На нейно място ще свидим Теса Томпсън в ролята на новата възлюбена Валкирия. Чуваме, че всички са впечатлени от нея и напълно скоро ще разберем за какво.

 Снимка 319712

Тор

Чисто образно, Тор е нов човек. Дори е с нов външен тип. Ако преди персонажът на Крис Хемсуърт приличаше на сантиментален рицар, то в новия филм основният воин към този момент е с осъвременена и много по-съвременна прическа.

Дано косата на Тор да не е толкоз значима за неговата мощ и триумфите му, както при Самсон. Впрочем, с изключение на физическата смяна у персонажа, промяна се постанова и при артиста, който влиза в облика.

Говори се, че с цел да се трансформира още веднъж в Тор, Крис Хемсуърт е трябвало да премине на извънредно непоколебим хранителен режим, да тренира по прецизна фитнес стратегия и да поема по 6000 калории на ден.

За какво става въпрос във кино лентата

Що се отнася до сюжета на " Рагнарок ", с две думи можем да ви разкрием, че историята се върти към събитие от мащабите на Армагедон.

Тор е персонаж от скандинавската митология и не трябва да ви изненадва фактът, че във кино лентата става дума точно за такова апокалиптично събитие.

Отново " консултирайки се " с нордската митология, ще ви кажем, че думата " рагнарок " значи " залез на боговете ".

 Снимка 319711

Вече е ясно - сюжетната обстановка във кино лентата е сериозна. Именно по тази причина ни е изключително любопитно да разберем по какъв начин такава тема е ловко обвързана с хумора, прокаран от режисьора.

Надяваме се, че за своите 130 минути " Тор: Рагнарок " няма да страда от прекалено разтакаване. Така или другояче, упованията на феновете още веднъж са за един мощен филм, цялостен с екшън и запаметяващи се актьорски осъществявания. А в случай че фактически хуморът е интелигентен и логичен, то може би " Тор: Рагнарок " ще се трансформира в едно от обичаните ни кино творби за 2017 година

Тази година се навършват 55 години от " дебюта " на Хълк и Тор в общественото пространство - през май и август 1962 година излизат първите комикси с тези персонажи. Като имаме поради слуховете, че " Тор: Рагнарок " може и да е последният филм за бога на гръмотевиците, може би не трябва да го пропущаме, изключително на огромен екран.

" Тор: Рагнарок " е в кината от 27 октомври

Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР