Комична ситуация вдигна на крак полиция и пожарна след сигнал

...
Комична ситуация вдигна на крак полиция и пожарна след сигнал
Коментари Харесай

Фалшив сигнал за бомба вдигна на крак полицията в Благоевград


Комична обстановка подвигна на крайник полиция и пожарна след сигнал за евентуално взривно устройство в Благоевград. След лутане от 30-ина минути, за благополучие се оказа, че терзанията са неоснователни, съобщи БГНЕС. Ситуацията се е разиграла малко след 11:00 ч. през днешния ден, като сигналът е подаден от региона на месокомбинат на бул. " Димитър Солунски " в града.

Преди обяд, на паркинга пред хипермаркет под остарелия гробищен парк, благоевградчанин купил " изгодно” - за 45 лева, маркова тенджера под налягане и принадлежности за хранене, които съгласно продавача коствали 4500 евро. Продавачът говорел на негоден съветски, купувачът го дефинира като " чеченец”, който желал да му направи подарък. " Как по този начин ще ми подаряваш нещо, което е толкоз скъпо”, споделил купувачът и дал на продавача 45 лева, от 145-те, които имал в себе си. Грабнал куфара с приборите и кашона с тенджерата, купувачът тръгнал да се прибира, удовлетворен от преференциалната " сделка”. По едно време благоевградчанинът се сетил, че може да носи бомба, за това решил да я изведе отвън града. Но пък незабавно по-късно през мозъка му предходна мисълта, че може да гръмне всеки миг. Така поставил кашона и куфарчето на покрива на заведение за бързо хранене пред месокомбината, след което се обадил на полицията.

На място са пристигнали пожарна и полиция, а личният състав на заведението, стопанисвано от Бранко Салич, е поканен да напусне. Районът е бил отцепен. Към 12:00 ч. двама служители на реда отварят кашона с тенджерата и куфарчето, и откакто не откриват нищо съмнително, паниката е анулирана. " Обвиняват ме, че съм основал суматоха. Ами в случай че в действителност вътре имаше бомба и гръмнеше, а приборите се разлетят, представяте ли си какво можеше да стане”, изясни купувачът пред медиите, след което бе отведен да даде показания за случая с покупката си.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР