Коментираните 2,9 т отпадъци представляват погинала при транзит стока, написа

...
Коментираните 2,9 т отпадъци представляват погинала при транзит стока, написа
Коментари Харесай

Агенция „Митници“: Коментираните 2,9 т отпадъци представляват погинала при транзит стока

Коментираните 2,9 т боклуци съставляват погинала при пренос стока, написа в изказване до медиите Агенция " Митници " във връзка изказванията, че е имало „ импорт на болнични боклуци от трети страни “, които се базират на писмен отговор на министър Владислав Горанов на въпрос на депутатите от ПГ „ Българска социалистическа партия за България “ Георги Стоилов и Иван Иванов.

Изложената в отговора информация се отнася до вноса от трети страни (страни отвън Европейския съюз) и е извлечена от масивите на Агенция „ Митници “, написа в позицията.
Корнелия Нинова: Кризата с водата е политически въпрос, не е просто една рецесия Лидерът на левицата упрекна и държавното управление в укриване на информация, обвързвана с боклука, рискова за българския народ
Цитираните в отговора 2,9 т. „ болнични боклуци и боклуци от фармацевтични производства в това число утайки и мицели “ попадат в код по КН 3825 69 00 – „ Други отпадъчни артикули от химическата или свързани с нея индустрии, неупоменати нито включени другаде; битови отпадъци; утайки от отпадъчни води; други отпадъци… “.

Цитираното количество съставлява една пратка с повърхностноактивно вещество (суровина за миещи препарати), която при случай по време на директен транспорт е погинала. Стоката е транспортирана на 16.09.2018 година като част от групажен товар от Турция до Полша директно през България. По време на придвижване на пътя сред Смядово и Шумен, заради техническа нередовност, в ремаркето на камиона поражда пожар и в следствие стоката е обгоряла. Погиването на стоката е открито от способените органи Митническо бюро Шумен, районен съд ПБЗН – Велики Преслав и РИОСВ-Шумен.

Въз основа на митническото законодателство погинала директна стока следва да бъде завършена като импорт, което е и направено в Митническо бюро Шумен. Тъй като след пожара стоката е неизползваема, тя съставлява боклук, класиран под код по КН 3825 69 00.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР