Коментарите на вътрешния министър Бойко Рашков били политически цели според

...
Коментарите на вътрешния министър Бойко Рашков били политически цели според
Коментари Харесай

За Гешев коментарите на Рашков били с политически цели

Коментарите на вътрешния министър Бойко Рашков били " политически цели " съгласно основния прокурор Иван Гешев. Това съобщи той преди съвещанието на Висшия правосъден съвет (ВСС), представен от БНР.

Припомняме, през вчерашния ден Рашков съобщи, че, в каквото бе упрекван като длъжностен министър на вътрешните работи. Премиерът не е разпоредил да се подхващат общите " и в други направления. Не може едно сходно фрапантно повишение на цените на газа елементарно да се оправдава с външни фактори, съобщи още той. В същото време Рашков разгласи, че Министерство на вътрешните работи интензивно проверява голям брой и напълно скоро може да има действителни обвинявания. Запитан какви документи са изпратили, Рашков съобщи, че най-вероятно се касае за скица за пране на пари, в която се загатва името на някогашния министър председател Бойко Борисов.
 Рашков: Парите от
Рашков: Парите от " Хемус " са изтичали към ГЕРБ и не е единствено лот 5

Нямал доверие в прокуратурата, щяла да каже на Борисов

Днес основният прокурор изненада медиите с физическото си присъединяване в съвещанието на Висш съдебен съвет. Откакто правосъдните кадровици заседават отдалечено, той избира да се включва от кабинета си .

На въпрос какво от разработките, за които чуваме през последните дни, по които Министерство на вътрешните работи твърди, че работи, са стигнали до прокуратурата, Гешев избра да отговори с личен коментар за Бойко Рашков.
 Бойко Рашков: Държавата е блокирана от прокуратурата
Бойко Рашков: Държавата е блокирана от прокуратурата

Министърът предлага досъдебно произвеждане да се образува и от проверяващи

" Когато министърът на вътрешните работи каже нещо правилно, тогава ще разясня неговите изказвания ", съобщи Гешев в отговор на информацията, че Испанските управляващи са изпратили документи по Барселонагейт.

" Препоръчвам на хората, които разясняват, да имат поради, че би трябвало да прочетат Конституцията и Наказателно-процесуалния кодекс. Сигурен съм, че министърът на вътрешните работи ги е чел, само че не знам за какво разяснява нарушавания на закон а. Отдавам го на политически цели ", съобщи Иван Гешев без да си напомня той самият, че разгласиха и по време на.

Заседанието на Висш съдебен съвет стартира малко преди 10 часа. Като първа бе разисквано приемане за сведение на указа на президента Румен Радев за назначението на Галина Захарова за ръководител на Върховния касационен съд. Смяната на върха на Върховен касационен съд би трябвало да стане на 10 февруари .
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР