Коментарите на президента Румен Радев за съставяне на правителство на

...
Коментарите на президента Румен Радев за съставяне на правителство на
Коментари Харесай

Политиците след връчването на мандата: Недопустимо вмешателство, безпрецедентен ход

Коментарите на президента Румен Радев за сформиране на държавно управление на " Продължаваме промяната - Демократична България " провокираха реакцията на политиците. Освен изразените позиции на място от присъстващите на събитието (повече вижте ), реакция последваха в обществените мрежи и при телевизионно изяви.

Депутатът от " Продължаваме промяната - Демократична България " Ивайло Мирчев уточни, че Румен Радев е направил неприемливо вмешателството. " Ролята на президента е да връчи мандата, не да разяснява какво да вършат с него политическите сили, показани в Народното събрание на ПАРЛАМЕНТАРНАТА ни република. Дали Радев намира оползотворяването на втория мандат за оправдано, или не, е мнение, което няма място в процедурата по връчването ", показва той.

Според Мирчев за следващ път президентът прави мнения " в територии оттатък поверената му роля ". " Неизбежно е да се запитаме до каква степен отговорно е това държание в миг, когато страната ни има незабавна потребност от постоянно държавно управление? И кой в действителност има интерес такова държавно управление да не бъде образувано? ", пита националният представител.

Делян Добрев от ГЕРБ пък поддържа мнението на президента: " И аз мисля, че Политическа партия нямат морал за мандат! Ако имат малко останало достолепие, би трябвало да изоставен политиката вечно! ", написа той в своя " Facebook " профил.

Лидерът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова подлага на критика президентът, като разгласи, че той към този момент няма правото да е честен съдник. " Вие създадохте проблемите в страната и няма по какъв начин да сте част от тяхното решение ", написа още тя във " Facebook " (повече ).

Лидерът на " ИТН " Слави Трифонов написа: " Преди минути станахме очевидци на най-унизителното връчване на мандат за сформиране на държавно управление в новата история на България. Просто Конституцията задължи Президента да даде мандат на Николай Денков. Истината е, че Политическа партия не заслужават този мандат ". Той е на мнение, че мандатът е взет от хора, нагли в безпардонния си блян към власт. " Нещо повече, лицата Асен Василев и Кирил Петков, в случай че имаше правдивост в тази страна, трябваше да бъдат задържани за държавна измяна и подведени под наказателна отговорност ", уточни Трифонов.

Бившият министър председател в първото служебно държавно управление на Румен Радев Стефан Янев изрази мнение пред Би Ти Ви, че не е трябвало президентът да дава оценка на получаващите мандата. " Държавният глава си разреши да изрази вяра, която е в ръцете на Народното събрание, който взема решение дали един мандат ще бъде сполучлив, или несполучлив. Така че от тази позиция, да, невиждано е връчването на втория мандат акцентира водач на " Български напредък " (повече вижте ).
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР