Коментарите на Над са най-новия израз на подкрепа за Украйна

...
Коментарите на Над са най-новия израз на подкрепа за Украйна
Коментари Харесай

Словакия планира да увеличи производството на боеприпаси, за да снабдява Украйна 31 март 2023 16:23 177

Коментарите на Над са най-новия израз на поддръжка за Украйна от страна на Словакия, която напълно неотдавна достави система за противовъздушна защита " Куб " и първия от тринадесетте обещани изтребители от руската ера МиГ-29.

 

Сега Словакия ще поеме " основна роля в производството на муниции за Украйна ", съобщи министърът на защитата. " Предприемаме съответни стъпки за увеличение до пет пъти на производството на 155-милиметрови муниции в нашите уреди ", добави той.

 

155-милиметровите снаряди са общоприетите муниции за артилерията на НАТО и са доста търсени в борбата на Украйна против нахлулите в страната съветски сили.

 

Словашкият министър на защитата се надява по време на визитата си в Украйна да види по какъв начин предходните доставки на оръжие са се потвърдили на бойното поле.

Братислава подари своите системи за противовъздушна защита " С-300 " на Украйна, малко откакто Русия стартира нашествието си в края на февруари предходната година. Скоро по-късно последваха и доставки на 30 бойни машини на пехотата БМП-1, самоходни гаубици " Зузана-2 " и други оръжия.

 

Пътуването на Над до Киев дружно със словашкия министър-председател Едуард Хегер е по покана на украинския президент Володимир Зеленски в символ на признателност за решението им да предадат бойните самолети макар множеството рецензии по техен адрес в личните им страни.

 

През комунистическата ера Словакия е била значим център за производството на оръжия в границите на Варшавския контракт. Голяма част от оръжейната индустрия на страната обаче е закрита след " нежната гражданска война " през 1989 година, която смъква от власт комунистическия режим.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР