Коментарът на водещия на „120 минути“ Светослав Иванов тази седмица

...
Коментарът на водещия на „120 минути“ Светослав Иванов тази седмица
Коментари Харесай

Това е положението - slava.bg

Коментарът на водещия на „ 120 минути “ Светослав Иванов тази седмица ще е по-различен – състои се единствено от цитати.

„ Това не е почтено за мене, трупът на пастира би трябвало да падне там, дето пада народ и армия “. С тези думи екзарх Антим Първи, ръководител на Първото велико национално заседание, отхвърля да търси леговище на румънския бряг на Дунав при започване на Сръбско-българската война.

„ Най-добрият лек за множеството, в случай че не за всички несгоди, е свободата! “ Думи на Петко Каравелов, ръководител на Първото, Второто и Четвъртото Народно заседание.

„ Всяка власт, която се отдалечава от народа, пада като дърво отсечено в корена “. Думи на Петко Славейков, ръководител на Второто Обикновено национално заседание.

„ И за опашката на дявола ще се хвана, в случай че би трябвало, само че ще изтегля България! “. Думи на 29-годишния Стефан Стамболов, ръководител на Четвъртото Народно заседание.

„ Най-горчивата истина е по-приятна от най-приятното подвеждане “. Захари Стоянов, ръководител на Петото Народно заседание, някогашен сътрудник на лондонския „ Таймс “ на Балканите.

„ Към всички ония почтени наши сънародници, които нямат нашите убеждения, би трябвало да се отнасяме с това ценене, с което чакаме и тe да се отнасят към нас “. Думи на говорещия 5 езика Иван Евстетиев Гешов, ръководител на 11-ото и 13-ото Народно заседание и първият милионер, отпред на България.

„ Винаги миролюбив, моят народ през днешния ден копнее за своя културен и стопански напредък; в това направление нищо не трябва да спъва България ". Думи на Фердинанд Български из Манифеста, с който се афишира Независимостта на България във Велико Търново на 22 септември 1908 година Думи, написани от Александър Малинов, пет пъти министър-председател и ръководител на 20-тото Народно заседание.

„ Диктатурата идва там, където няма парламент “. Стефан Савов, ръководител на 36-ото Народно заседание.
„ В България за асфалт дават пари, а за хора – не дават “, думи на учен Благовест Сендов, ръководител на 37-мото Народно заседание.

„ Отиват, стачкуват против неприятния Бойко, качват се на метрото и се прибират у дома. Ходи пешком, върви пешком, бе! Това е ситуацията “. Думи на Цвета Караянчева, ръководител на 44-тото Народно заседание.

Край на цитатите. Това е ситуацията. Наистина, това е ситуацията.
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР