Коментарът на политолога Огнян Минчев е публикуван във Фейсбук. Дневник

...
Коментарът на политолога Огнян Минчев е публикуван във Фейсбук. Дневник
Коментари Харесай

"Белене" и целта на Москва

Коментарът на политолога Огнян Минчев е оповестен във " Facebook ". " Дневник " го препечатва с разрешението на създателя.

Този публичен спор е воден години наред след 2005 година и нито един мотив против строителството на АЕЦ " Белене " не е изгубил и грам от цената си.

Тези, които са на власт от 10 години и които пропуснаха преднамерено опцията да се апелира арбитражът, извоюван от " Росатом " заради практическото неявяване на България като страна в делото, в този момент измислят нови " причини ". Като да вземем за пример - страната няма да влага нищо повече, няма да дава гаранции, планът " Белене " ще бъде напълно частен.

Браво, жители за европейско развиване на личния си джоб!

Преди години на няколко пъти продавахме " Химко " - Враца. Най-накрая хитроватият вицепремиер се похвали - Продадохме го на стабилен американски вложител... Така и се оказа - малко по-късно във Враца дойдоха високопоставени представители на американския вложител - господин Ковальов и господин Петров... Днес " Химко " ръждясва на края на Враца към този момент десетилетия...

Такава орис чака и мегапроекта на ръководещите " Белене ". Властта знае това, работи за това и - извинете - надали работи за това безкористно.

" Белене " е мощен удар против България, само че... дето рекъл Стамболов - "...Майка й на тая България... " Важното е Путин да спре да ни се сърди, най-малко на някои от нас. И да ни вземе в схемата... А схемата е ясна от 15 години.

Под каквато и да е форма да вземе Москва плана " Белене ", задачата няма да бъде единствено и най-вече икономическа - задачата е дълготрайното и необратимо подчиняване на България, слагането й още веднъж

в позиция на съветска провинция спътник

" Белене " може да банкрутира НЕК, може да изкара от строя " Козлодуй " и " Мариците ", може да затвори дефинитивно кръга на съветския енергиен - а оттова и икономически и политически надзор на Москва върху България. Говорихме и писахме за това неведнъж през годините.

Да оставим настрани поробването на българския народ със заеми - косвени, в случай че не директни. Да оставим настрани стратегическата стойност на един сходен великански файтон като съветската " Белене " в епохата след мотора с вътрешно горене, нагледно казано. Светът е на прага на гражданска война в енергийните технологии, тъй като за все по-голямо болшинство от световните елити диктатурата на петрола, газа и " мирния атом " и притежаващите ги примитивни диктатори към този момент не е позволена.

Но това са бели ядове - България все по-трудно ще върви със света, тъй като нейните " жители за европейско развиване + патриоти " все по-тясно я свързват още веднъж с родината на примитивния евразийски империализъм, който е подготвен да вкара личния си народ в нова ера на бедност, незнание и брутална тирания, стига да може да завладее назад изгубеното през " най-голямата геополитическа злополука на 20 век " - рухването на Съветския съюз.

Благодарим ти за европейското развиване, Бойко!

Ти го даде обещание на хората и много от тях гласоподаваха за теб - по тази причина си и до момента на власт. Виж се накъде водиш тези, които ти се довериха. Ще искаш ли още веднъж доверието им? Или ще си го получиш по путински метод?

Всъщност това не е въпрос към властта - това е въпрос към българското общество. Ще позволим ли да ни поробят още веднъж тези, които унищожиха българската страна и трансфораха забележителна част от българския народ в стадо от безпаметно блеещи " русофили "? Докога ще би трябвало да вършим живи вериги против продажни планове като АЕЦ " Белене "?
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР