Коментарът на Лавров идва само няколко дни, след като от

...
Коментарът на Лавров идва само няколко дни, след като от
Коментари Харесай

Лавров скочи на ЮНЕСКО. Русия не рушала украинско културно наслед...

Коментарът на Лавров идва единствено няколко дни, откакто от организацията оповестиха, че са удостоверили унищожаването на 334 културни обекта на територията на Украйна - 125 религиозни, 147 здания с културно значение, 29 музея, 19 паметника, 13 библиотеки.

 

През септември Комитетът за международно завещание на Организация на обединените нации включи два исторически обекта в Украйна към листата си със застрашени обекти - емблематичната катедрала „ Света София “ в столицата Киев и средновековният център на Лвов.

Към момента унищожени са голям брой обекти. Например музеят в Ахтирка, който пази вековна сбирка от литература и антики. В Заворичи бе унищожена черква от 19 век.

 

За унищожаването на културното завещание на Украйна се приказва от началото на войната. Руският външен министър обаче е гневен на ЮНЕСКО, които упреквали Москва, без да имат право на това. Според Лавров самата организация се политизирала от Запада.

 

Не е единствено ЮНЕСКО обаче, която сигнализира за вредите върху международното културно завещание, което пада жертва на войната на Русия в Украйна. Журналисти от авторитетни издания са анализирали стотици изявления, сателитни изображения и фрагменти, които демонстрират унищожени културни обекти в Украйна. 

 

ФрогНюз
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР