Коментарът му идва след като днес съдът след жалба, подадена

...
Коментарът му идва след като днес съдът след жалба, подадена
Коментари Харесай

Радостин Василев: Изпълнителният директор на Тотото Любомир Петров погази ”мъжката” си дума

Коментарът му идва откакто през днешния ден съдът след тъжба, подадена от Любомир Петров.

" Здравейте, другари!

Здравейте и на вас, неприятели на спорта!

Дори и в отдалечен Китай още веднъж станах очевидец на невижданите опити на едни лъжци да се гаврят с Българския състезателен тотализатор и със орисите на неговите съзнателни и доблестни чиновници, от които получаваме десетки сигнали за злоупотреби и репресии в тотализатора.

Лъжата се беше трансформирала в норма за държание на остарялото управление на страната. Явно някои от членовете на тотализатора са попили този фасон.

За следващ път се увещавам, че то не работи в интерес на българските спорт, просвета и обучение, а пази подмолни ползи. Още седмица или две отпред на тотализатора очевидно са доста значими за тях.

Отново сме очевидци по какъв начин казаното пред обществеността не се извършва, а в противен случай.

Изпълнителният шеф на Българския състезателен тотализатор Любомир Петров погази " мъжката " си дума и обратно на казаното пред медиите на 17.01.2022 година, че няма да апелира освобождението на остарялото управление на БСТ и вписването на новото, през днешния ден е подал тъжба до Софийския градски съд с искане за прекъсване на регистърното произвеждане (вижте видеото към публикацията).

От определението на Софийския градски съд, с което е спряно регистърното произвеждане по вписването на новоизбраните членове на Управителния съвет на Българския състезателен тотализатор, излиза наяве, че на решаващия състав на съда му е било служебно известно предишно искане до съда, което е от същата дата, със същото наличие, като по това предишно искане различен състав на Софийския градски съд, по-рано през същия ден, към този момент е постановил отвод по настояването за прекъсване на вписването на новите членове на Управителния съвет.

Въпреки че на решаващия състав, спрял вписването, са му били известни претекстовете за отхвърли от прекъсване на предходния състав от Софийския градски съд, той още веднъж е пререшил въпроса всъщност, без да вземе поради към този момент постановения отвод, като е показал претекстове в напълно друга посока и е изложил изказвания, че първичният отвод няма обвързваща за него мощ с мотив, че отводът не позволява всъщност процедурен въпрос. Тези заключения на съда, постановил вписването, будят подозрение по отношение на безпристрастното разрешаване на противоречивия въпрос. Независимо от тези подозрения, аз твърдо имам вяра в безпристрастността на българската правосъдна система.

На последващо място, съставът на съда не е изследвал в целокупност съществуването на юридически интерес на лицето, подало настояването за прекъсване на регистърното произвеждане. Отношенията сред министъра и членовете на Управителния съвет се уреждат въз основа на контракт за възлагане на ръководството, който по характера си е облигационен и съставлява контракт за поръчка, като възлагането на поръчката може да бъде оттеглено когато и да е от възложителя. В случая се касае за пълномощие на министъра на младежта и спорта, като упражняващ правата на страната в съответното държавно дружество, което пълномощие поражда правните си последствия във вътрешните връзки сред страните. Лицето, подало настояването за прекъсване, няма качество на съдружник/акционер/лице, упражняващо правата на страната, които по закон имат право да оспорват съответното решение. Още повече, че в сегашния случай с решението на министъра не е преустановен договорът за възлагането на ръководство и Любомир Петров не е освободен като член на Управителния съвет на Българския състезателен тотализатор, като при регистриране на новите условия в Търговския указател Любомир Петров ще продължи да извършва функционалностите си на член на Управителния съвет. Ако не бях юрист, в тази ситуация можех да си помисля, че съдът взема решение независимо, само че съм и изцяло съзнавам какво се случва.

Уважаеми дами и господа, безапелационен съм, че за всеки ден наличие в тотализатора и за всяко деяние на Любомир Петров, Гошо Гинчев и Христо Йовов ще им бъде търсена правосъдна отговорност, в това число и наказателна.

БСТ е огромно обществено дружество и е с определяща роля за развиването на българския спорт. То не може да бъде ръководено от лъжци, които не се употребяват с доверието на принципала.

Доверието не се гради с мятане на пачки през прозореца на джипката или с игра на карти.

Категоричен съм, че всички, които са злоупотребявали с власт, би трябвало да бъдат осъдени ", написа спортният министър.

Радостин Василев, Фейсбук

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР