Коментарът е публикуван в социалната мрежа Фейсбук. 1. Защо СДС

...
Коментарът е публикуван в социалната мрежа Фейсбук. 1. Защо СДС
Коментари Харесай

На прости въпроси - прости отговори!

Коментарът е оповестен в обществената мрежа Facebook.

1. Защо Съюз на демократичните сили се явява дружно с ГЕРБ на европейските избори.
Отговор: Защото не желае да остави без европейско посланичество своите членове и симпатизанти. И тъй като е първата българска партия член на дясното европейско семейство –Европейската национална партия. Член, който безкористно е подкрепил и други български партии да станат част от това семейство –ДСБ, ДБГ и ГЕРБ.

2. Но за какво с ГЕРБ?
Отговор: Защото ГЕРБ са членове на същото европейско политическо семейство – ЕНП. И тъй като е значимо да не се изгубят гласове на десни гласоподаватели от което да се възползват Българска социалистическа партия, Движение за права и свободи и Обединените патриоти, както това стана за жалост на последните парламентарни избори.И тъй като партия член на ЕНП като ДСБ се съюзи с партия от ляво семейство – Зелените, както и с организация, за която "няма ляво и няма дясно ". А това е безпринципно, въпреки че е политически обяснимо. Впрочем обединението Демократична България се обявява като самодостатъчна и приключена още сега на своето основаване, и по тази причина мога да ѝ пожелая единствено триумф. Но го разбирам в смисъл, че няма да изпраща евродепутати в политически групи съперници на ЕНП в европарламента.

3. Но ГЕРБ е в коалиция в българския парламент с "Обединените патриоти "?
Отговор: А с кого да бъде откакто останалите в този парламент са Българска социалистическа партия – главен политически съперник и в Европейския парламент, Движение за права и свободи – либерали в Екологичен потенциал и партията "Воля ". В този наш парламент огромен избор за коалиция няма и виновността по тази причина не е на ГЕРБ, а на тези, които взеха решение, че разграничената десница ще реализира триумф на парламентарните избори. Сгрешиха и пропиляха гласовете на близо 300 000 свои симпатизанти. Впрочем, в случай че през днешния ден има парламентарни избори и грешката бъде поправена, то тогава с кого вероятно ще ръководят взелите поправителния изпит? Нима с Българска социалистическа партия? Или с Движение за права и свободи? А може би с ГЕРБ, както направиха когато бяха "Реформаторски блок "? Или с "патрЕотите ", както го сториха в качеството си на Реформаторски блок? Или ще продължат да го раздават съпротива, само че на депутатска заплата? Но кой тогава ще ръководи и ще оказва помощ на България? Или философията още веднъж ще бъде: колкото по-зле за България, толкоз по-добре за "нас "?
4. Съюз на демократичните сили били такива, Съюз на демократичните сили били онакива.
Отговор: В Съюз на демократичните сили останаха хората, които не предадоха тази организация – знак на демократичните промени в България. Така ще остане записано в историята. Много членове и симпатизанти на Съюз на демократичните сили минаха в други партии. Твърдят, че са го създали, тъй като са били разочаровани.Напротив. Преследваха своя персонален интерес откакто схванаха, че със Съюз на демократичните сили не могат да го реализиран. Тези, които трансформираха Съюз на демократичните сили от сполучлива коалиция в проваляща се партия по-късно сами си направиха свои партии. Много недоволни водачи сториха това. Но за какво не могат да реализират към този момент повече от 20 години триумф? Вярно е, че за известно време се помотаха в Народното събрание или за малко се поотъркаха към властта. само че действително се случи по този начин, че откакто разрушиха Съюз на демократичните сили оставиха десните хора на България отвън опцията да оказват помощ на страната. Има и забавни моменти. Петър Москов и Христо Иванов станаха министри в съдружно държавно управление с ГЕРБ. Последният бе и министър в държавното управление на комуниста Георги Близнашки. Министри станаха Даниел Митов и Трайчо Трайков – и отново с ГЕРБ. В различен кабинет на ГЕРБ имаше също десни министри дружно с вицепремиер от АБВ – проруската партия.Странни комбинации. И то във вътрешен проект. Основатели на ДСБ направиха министерска и дипломатическа кариера при държавни управления на ГЕРБ, станаха шефове на организации. Европейско държание или непоследователност е това?
5. С ГЕРБ – да, с Борисов – не.
Отговор: Чуват се и такива гласове.Само че кадруването в други партии си е чист комунистически и Държавна сигурност патент. Демократично право на всяка партия е да си избере своя водач.И да си носи следствията от този си избор. Последствията за ГЕРБ са, че към този момент близо 10 години са на власт. ДСБ, Съюз на демократичните сили, ДБГ, Български земеделски народен съюз и други също си избират свободно своите водачи. Сменят ги относително постоянно, само че до ръководството на страната не стигат. Или стигаха в коалиция с ГЕРБ с министър председател същият този Борисов, който сякаш не желаят. Ирония на ориста или политическа логичност!

6. Защо е значимо да не се пропиляват гласове на европейските избори.
Отговор: За да не допуснем Европа да попадне в социалистически или националистически ръце. Основен съперник на антикомунистическа България е Българска социалистическа партия. Това Съюз на демократичните сили знае от първия ден на своето основаване. Някои партии в дясно явно не знаят това. Обяснението е просто: или доста техни членове са от комунистически фамилии или са слаби политици.
7. Но белким ГЕРБ не са "комунисти "?
Отговор: Ескспертизата на Европейската национална партия споделя, че не са. Четенето на програмата им – също. Между тях има някогашни комунисти и някогашни безпартийни. Но какъв брой през днешния ден са партиите, в които няма някогашни комунисти или техни наследници? В Радикалдемократическата партия преди време такива не приемахме за членове. Може би също в Български земеделски народен съюз няма. Не знам по какъв начин е в ДОСТ. А усещането ми е, че минимум през днешния ден са някогашните комунисти или техни наследници в Съюз на демократичните сили. Представях си в миналото демокрацията като късмет за безпартийните. Комунистите бяха загробили България и бе разумно некомунистите да я спасят. Оттогава изтече доста вода. Бившите комунисти и техните наследници се вапцаха в разнообразни партийни бои. И постоянно с претенцията те да са от горната страна. Положително би било, в случай че Съюз на демократичните сили изпрати в Европарламента народен представител от некомунистическо семейство.

8.В Съюз на демократичните сили имало "агенти " на Държавна сигурност.
Отговор: Имало е, тъй като Съюз на демократичните сили е представлявал заплаха за комунистите и Държавна сигурност е получила от тях задача да внедрява свои хора в него.След което си изнесе хората и ги разположи в други партии. В Съюз на демократичните сили останаха единствено тези, които не ги местят като пионки от партия в партия.
9.И в този момент какво?
Отговор: Нищо. Ще има евроизбори. Задачата е в Екологичен потенциал да изпратим повече депутати от Европейската национална партия. Социалистите си имат собствен проект – да смъкват от власт ЕНП. Движение за права и свободи също имат проект – да усилят демократичното семейство. "ПатрЕотите " също са възнамерявали – да съсипят нашия Евросъюз. И Зелените нещо са намислили. И хората на Бареков – консерваторите, също. Но ние сме от ЕНП. Или най-малко аз съм част от тази общественост. И ще гласоподавам за нея. За да не предам синята концепция и моето европейско семейство.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР