Коментарът е препубликуван от След лидерската среща с ГЕРБ от

...
Коментарът е препубликуван от След лидерската среща с ГЕРБ от
Коментари Харесай

Всички против "Продължаваме промяната" – "Демократична България". Очертава се коалиция

Коментарът е препубликуван от

След лидерската среща с ГЕРБ от Движение за права и свободи споделиха (Йордан Цонев), че няма да поддържат държавно управление с втория мандат, т.е. на " Продължаваме промяната " - " Демократична България " (ПП-ДБ). Казаха също, че имат единодушие с ГЕРБ по финансовите въпроси. Ами те това единодушие го имат от дълго време, години наред разделят баницата. И след срещата на " ИТН " (ИТН) с ГЕРБ се разбра, че имат единодушие по такива въпроси - били десни.

 " Здравият разсъдък да обладае всички ": Томислав Дончев още има вяра в съставянето на кабинет

По-рано, след изборите, Карадайъ разгласи, че са подготвени на държавно управление и с първата, и с втората политическа мощ. Види се - има смяна, или тогава Карадайъ е приказвал единствено " за парлама ", както се споделя на старобългарски.

За Слави Трифонов и за Костя Костадинов основен зложелател е ПП-ДБ. Те са гневна и поредна съпротива на втория в изборите, не на спечелилия. Целият им възторг се излива против ПП-ДБ и изцяло покриват позицията на ГЕРБ. Дума не се чува от тях (вече) срещу Борисов. Даже доразвиват опорките му. Има Такъв Народ внасят и живописен детайл - ария за Лена и другитворчески допълнения.

При това състояние що не си създадат едно държавно управление? На процедура са съдружници. Движение за права и свободи подготвени, с Има Такъв Народ имат единодушие, и " Възраждане " ще дадат едно рамо, нали са национално виновни.

А в този момент Борисов се кара по малките екрани какъв брой подло ПеПе-ДеБе (както той ги нарича), не желаят да се коалират с него. Разбирай - да му станат патерица. Иска всички да го заобичат. Да го легитимират като евроатлантическо държавно управление и да го изперат като чист и некорумпиран. Да скъса връзката с предходното си ръководство, с негов министър в листата " Магнитски ", пиарката му постоянна гостенка в офиса на различен от листата. Той към този момент не ги познава, както и доста други. Ще се отръска като гъска и ще излезе чист и бял, да заприказва бащински по какъв начин ще дадат на тия, ще дадат на ония. Ще ги повози на джипката. Не му би трябвало да е министър председател, единствено да му подсигуряват, че няма да го съдят.

И какъв брой подло в този момент някои не желаят да го изперат, отхвърлят да му клекнат За него нямат значение резултатите от изборите, които му отредиха малко над една четвърт от местата в Народното събрание. Вторите са длъжни да го поддържат.

И Българска социалистическа партия се дърпа. Едноличният й водач Корнелия Нинова сподели, че няма да поддържа ни тия, ни ония. Само че едно вицепремиерско място и още двама министри и не се знае...

Очертава се, че всички са срещу ПП-ДБ . Ами що тогава да вършим избори - да си се вземат и да създадат държавно управление.

Но на нови избори ще е още по-ясно - гласуваш за Слави, получаваш Бойко. Има Такъв Народ ще последва ориста на партиите на Бареков, Яне Янев, Марешки. Временни патерици или прикрити спътници.

Корнелия пък решително върви към разпродажба на Българска социалистическа партия, с цел да могат след това по-младите да стартират нова лява партия на чисто.

 Тодор Живков. Власт – очевидци, участнициС код 10Dnevnik получавате най-малко 10% отстъпка

Костадинов и " Възраждане " сънуват по какъв начин ще завоюват цялостно болшинство и ще ръководят сами. Пази Боже. Т. нар. Копейкин е оповестил всички, с изключение на Борисов и Българска социалистическа партия, за предатели. И напряко ще вкарва в лагери, в случай че вземе власт. Само че и той ще изтече в канала като Волен Сидеров, с цел да отстъпи място на някой по-актуален демагог. На последните избори се видя, че " Възраждане ", дружно с отпадналите проруски партии, са под 15% от гласувалите. Толкова са за излизане от Европейски Съюз и НАТО, даже и по-малко, тъй като една част от гласовете за " Възраждане " са протестен избор, на инат. Но може да се чака, че ще пробват с референдуми да извадят България от Европейски Съюз и НАТО.

Българска социалистическа партия през устата на Корнелия приказва срещу джендъри и изкуствен интелект, само че не желае излизане от Европейски Съюз и НАТО. И партията й от ден на ден е със затихващи функционалности, за зло или за положително.

В такава обстановка кой има интерес от нови избори? Няма еднопосочен отговор. Но от огромните партии по-скоро ще изгубят проценти, в сравнение с ще завоюват. Затова работата клони да създадат държавно управление без " Продължаваме промяната " - " Демократична България ".

Поне ще има ясна съпротива, а не прикрити спътници на Борисов.

Рубриката “Анализи ” показва разнообразни гледни точки, не е наложително изразените отзиви да съответстват с публицистичната позиция на “Дневник ”.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР