Коментарът е от профила на авторката от фейсбук. Поводът е

...
Коментарът е от профила на авторката от фейсбук. Поводът е
Коментари Харесай

По-лесно им е да гледат как прибираме труповете и после оцелелите се изселваме

Коментарът е от профила на авторката от фейсбук. Поводът е брифингът, който прокуратурата даде във връзка от негов комшия.

 Прокуратурата: Психологът Иван Владимиров е погубен с един изстрел, няма очевидци Прокуратурата: Психологът Иван Владимиров е погубен с един изстрел, няма очевидци

Изявлението на прокуратурата във връзка гибелта на Иван Владимиров-Нав беше потресващо. Говорителката се омота в личните си думи, започвайки с това, че следствието е първоначално си и няма доста информация за шерване, единствено с цел да заяви мигове по-късно в прав текст, че " потърпевшият " е " влезнал в спор " със съседа си и е бил прострелян в лицето.

Иван Владимиров-Нав не е потърпевш.

Той е мъртъв.

Убит е.

Застрелян е от упор в лицето, явно с голямо настървение, със блян да бъде обезобразен и премахнат като човешко създание.

Той не е " влезнал в спор " със съседа си. Той (най-вероятно) е бил *причакан* от килъра си.

А преди този финален собствен ден е влизал не в спор със съседа си, а в приемната на Пето районно, което покрива региона на " Черковна ", в случай че не се неистина. Влизал е там неведнъж, точно с цел да *не влиза в спор с невменяем и въоръжен човек*, а да потърси помощ от хората, които ядат, пият и ни пренебрегват до гибел за сметка на нашите и неговите налози.

Да се оповестява, че жертвата е влезнала в спор с килъра си, когато е знайно, че килърът непрекъснато е търсел спор с жертвата, в тази ситуация не е просто тромаво използане на ведомствени изречения. В случая то е малоумно непрофесионално и граничи с извратената насмешка.

 Психически тормоз от съседи - какви са правата ни Психически тормоз от съседи - какви са правата ни

Защото Иван Владимиров-Нав е погубен, до момента в който редовно е подавал тъжби за нарастващия тормоз над себе си, а от полицията три месеца безметежно са му обяснявали, че просто ще им е прекомерно мъчно да си свършат работата и да го защитят от въоръжен умопобъркан. Трудно било да се освидетелства този. Трудно било да се изсели.

Ами да.

По-лесно им е да гледат по какъв начин прибираме труповете и след това оживелите се самоизселваме. Далеч от немарата, безразличието, разплутия мързел, незаконното незнание и обикновеното рушветчйиство, завладели Министерство на вътрешните работи и подопечната му страна.

Отдавна е нужен цялостен рестарт на жизненоважните институции в България. Отложихме го до последния вероятен лимит. Ако не го стартираме в този момент, дали задоволително от нас ще доживеят идващото след това, към този момент въобще не е несъмнено.

Рубриката “Анализи ” показва разнообразни гледни точки, не е наложително изразените отзиви да съответстват с публицистичната позиция на “Дневник ”.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР