Коментарът е от профила на автора във фейсбук. Заглавието е

...
Коментарът е от профила на автора във фейсбук. Заглавието е
Коментари Харесай

Тайната на успеха на училище в Уелс, което в България би се смятало за безнадеждно

Коментарът е от профила на създателя във фейсбук. Заглавието е на " Дневник ".

Fitzalan High School e учебно заведение в Кардиф, Уелс, което концентрира извънредно висок дял на деца с невисок социално-икономически статус - към 60% от всички 1800 възпитаници живеят в най-бедните региони на Уелс; всяко трето дете е с право на безвъзмезден обяд (което допуска последна бедност); към 35% от учениците са със специфични просветителни потребности. 76% от учениците са от малцинствен етнически генезис и приказват британски като втори (допълнителен) език. Учениците приказват над 61 разнообразни езици! Училище, което в България би се определило в най-хубавия случай като " мъчно ", а в всеобщия случай евентуално би се считало за безнадеждно.

В Уелс обаче това учебно заведение реализира извънредно високи просветителни резултати и се счита за едно от петте най-хубави междинни учебни заведения в Кардиф, с отлична оценка от инспектирането на уелския инспекторат (Estyn). Училището е част от мрежата на новаторските учебни заведения (в която, за разлика от България, се влиза извънредно трудно) и беше в челните редици при създаването на една от най-смелите и новаторски промени в образователните стратегии в международен мащаб.

Ето какво съумява да реализира това учебно заведение:

Ето някои от главните фактори за триумфа, които виждам при изследването на учебното заведение:

 За образованието. АреопагитикаС код 10Dnevnik получавате най-малко 10% отстъпка

Рубриката “Анализи ” показва разнообразни гледни точки, не е наложително изразените отзиви да съответстват с публицистичната позиция на “Дневник ”.
Всичко, което би трябвало да знаете за:
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР