~ Коментарът е на Красимира Хаджииванова от Facebook, заглавието е

...
~ Коментарът е на Красимира Хаджииванова от Facebook, заглавието е
Коментари Харесай

Какъв Нотр Дам, кви 5 лева?! А децата, международното положение и Мелотивимания!


~ Коментарът е на Красимира Хаджииванова от Фейсбук, заглавието е на редакцията

Чета последните дни какъв брой е жалко, че някакви хора подаряват милиони за Нотр Дам, и какъв брой по-смислено би било да се тръшкаме за надалеч по-важни неща. И се замислих, другари. Кои са най-важните неща в листата на обществено виновния български жител? За какво е редно да се тръшкаме тук?

Разбира се, преди всичко децата в Африка. Тва, африканското дете, не го ли извадим и сложим на амбразурата на гражданското си неодобрение против безпричинното разхищаване на (чужди!) средства, начи не сме никакви юнаци, и жители, и жалко ни за богатата психика, дето толкоз литературни критици ни внушават към този момент 60-70 години, че извира от клетата ни, измъчена, изстрадала душа. Даже, съгласно мен, някъде из българските исторически летописи е редно да съществуват данни, че Кольо Фичето, малко откакто е построил моста на Янтра, дори може би Пожарна охрана ВРЕМЕ НА СТРОЕЖА МУ, е схванал, че хората от едно оскъдно село по поречието на Замбези няма по какъв начин да пресекат до отсрещната страна, с цел да си наловят обяд под формата на антилопа, и е зарязал и мост, и Янтра, и све, и завчас е отпътувал за Африка да избави дребните африканчета, като им построи и на тях мост. Не се заклевам в това, несъмнено, само че считам, че има огромна възможност да е правилно. Не може да нямаме българска диря в Африка (извън модерната българска диря на мафиоти, укриващи се в Южна Африка).

Второ. Деца, лечебни заведения, църквата в Сусурлево, покривът на детска градина в село Злокучане, и прочие образци от родната реалност, които МНОГО ПОВЕЧЕ заслужават вниманието ни от една кирлива катедрала, която по този начин или другояче не е нищо изключително, а и те си го заслужват франсетата, тия п и с шалчета, и изобщо то Париж не е нищо изключително, друго си е на вилата в Щъркелово гнездо.

Трето. По-общи неща, като изчезващи типове (бухали, щъркели, таралежи, странджански пор, рисове), изчезващи занаяти (калайджийство), цвете от луната, еделвайса в Пирин, моралът, полезностите, фамилията, ДОБРОТО, човещината и всякакви други добродетели, изгубени вовеки, изгорели, с тлеещи остатъци, в които оцеляват единствено лешоядите и хлебарките, а Добрите Българи са оставени на произвола на ориста (тук следва и пространна жалейка за цената на тока, водата, кренвиршите, всичкисамаскари и побайтошововремебешепо-добре).

Разбира се, не изисквам за пълнота, само че почти това са трите съществени групи НЕЩА, за които е редно да се тръшкаме, в случай че сме образцови жители. И също по този начин е редно в този момент, откакто сте посочили, че ви е мъчително за Нотр Дам, да покажете, че ви е мъчително и за покривите, децата, параклисите, таралежите и добротата като цяло.

В тоя ред на мисли желая също да изкажа догатката, че в случай че Нотр Дам и Франция имаха най-малко един Дядо Добри, който стои завит в парцали 10 години на входа на Нотр Дам и събира пари, които да подари по-късно на Църквата, щяхме доста повече да се припознаем в тях като нещо, за което си коства да се жали. Обаче те нямат Дядо Добри, горките. Имат държавно управление, което даде обещание да възвърне катедралата. Имат бизнес, който подари милиони, сумарно може би милиард към този момент. Колко жалко, деба - вместо да дадат за децата в Африка, те ще дават за катедрала.

И за умозаключение единствено желая да насоча гражданското ви внимание към един различен превъзходен щрих от действителността ни. Живеем в страна, в която началник на комисия за битка с корупцията има частна сауна, побираща шест индивида, на покрива си. Твърди, че не знае, че е противозаконна и упреква страната, че не си е свършила работата - т.е., да го уведоми, че да имаш сауна на покрива си е нелегално.

Само два въпроса имам в тоя ред на мисли:

Какви прочувствени, материални и духовни дефицити би трябвало да имаш, с цел да си построиш сауна на покрива на постройка в столицата?

Колко безочлив си, с цел да твърдиш, че не знаеш, че е нелегално? (тоест, всякога, когато в тези шест години си се качвàл до покрива, по хавлия и джапанка, с цел да се киснеш в тая сауна, даже и веднъж ли не ти е минало през мозъка да се попиташ - абе аз естествен ли съм, това редно ли е?)

Благодаря за вниманието.

p.s. На мен персонално, както пееха Ъпсурт, ми е мъчително и за Мелотивимания.

p.p.s. Също така… управляващите ни замолиха най-официално да НЕ шмъркаме остатъка от кокаина край Шабла, когато го намерим, тъй като бил рисково чист. С над 90% непорочност бил и споделят, че в случай че го отпочнем хубавичко, както сме си свикнàли с другия, нечистия, ще се осее девственото Черноморие с трупове и няма да му е красиво на немския екскурзиант, като иде да си топи петите на ранен олинклузив през май месец. Така че, апелирам ви, спазвайте напътствията и в случай че намерите кокаин, не се хвърляйте от горната страна му като невидели, нали, а подходете с финес, по този начин, с едно успокоение и сдържаност. Ще има за всички.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР